banner16

Bakan Işıkhan'dan 'ikramiye' açıklaması: Çalışan emeklileri kapsam dışı bıraktık

AKP’nin TBMM grup toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazetecilerin emeklilere 5 bin lira ikramiye ödenmesiyle ilgili sorularını yanıtladı. 

11 Ekim 2023
Bakan Işıkhan'dan 'ikramiye' açıklaması: Çalışan emeklileri kapsam dışı bıraktık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesinde çalışan emeklilerin kapsam dışında tutulmasının Anayasa'ya aykırı olup olmadığı sorusuna “Zaten emekli olmuş, çalışmaya devam ediyor ama  bizim hedef grubumuz, sosyal devlet olarak da mağdur durumda olan, geçim zorluğu yaşayan emeklilerimizi biz kapsam içine almaktı. Bu hayırlı oldu, çok güzel bir sonuç elde ettik” dedi.

AKP’nin TBMM grup toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazetecilerin emeklilere 5 bin lira ikramiye ödenmesiyle ilgili sorularını yanıtladı. Işıkhan, çalışan emeklilerin kapsam dışında tutulmasıyla ilgili soru üzerine “Çalışan emeklilerimizi kapsam dışı bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Hayırlı olsun, bunun dışında gündemimizde başka bir çalışma söz konusu değil” dedi. 

Işıkhan, ikramiye ödemesinde 'çalışan-çalışmayan emekli' ayrımı yapılmasının Anayasa’ya aykırı olup olmadığı yönündeki soruya da “Zaten emekli olmuş, çalışmaya devam ediyor ama  bizim hedef grubumuz, sosyal devlet olarak da mağdur durumda olan, geçim zorluğu yaşayan emeklilerimizi biz kapsam içine almaktı. Bu hayırlı oldu, çok güzel bir sonuç elde ettik. Emeklilerimize saygılarımı sevgilerimi iletiyorum” yanıtını verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.