banner16

İsrail Başbakanı Netanyahu: Bu savaş uzun ve zorlu olacak; Gazze'dekiler bölgeye şimdi terk etsin

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin'in sürpriz saldırısıyla başlayan cumartesi gününün ardından ülkesinin "uzun ve zorlu bir savaşla karşı karşıya olduğunu belirtti.  

08 Ekim 2023
İsrail Başbakanı Netanyahu: Bu savaş uzun ve zorlu olacak; Gazze'dekiler bölgeye şimdi terk etsin

Cumartesi sabahı Hamas liderliğindeki Filistinli gruplar, Gazze Şeridi'nden İsrail'e binlerce roket attı. Daha sonra 200 ila 300 arası Hamas militanı İsrail topraklarına sızdı. Paylaşılan görüntülerde Hamas militanlarının İsrail sokaklarında ateş ettiği ve bazı sivilleri kaçırdığı görüldü. Hamas'ın askeri ve sivil rehineleri Gazze Şeridi ve onun etrafındaki köylere taşıdığı belirtildi. İsrail, Hamas'a karşılık olarak bölgeye "Demir Kılıçlar Operasyonu"nu başlattı.

Cumartesi saldırılardan sonra yaptığı ilk açıklamada savaşta olduklarını söyleyen Netanyahu, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada İsrail ordusunun Hamas'ın kabiliyetlerinin tamamen yok edilmesi için var gücünü kullanacağını ve "Bu kara gün için intikam alacağını" söyledi. 

Netanyahu, "Bu savaş zaman alacak. Zorlu olacak" diye uyarıda bulundu.

"Hamas'ın saklandığı ve operasyonlarını yürüttüğü her yeri enkaza dönüştüreceğiz" diyen Netanyahu, Gazze'de yaşayan insanlara "Hemen şimdi oradan çıkın" dedi. Ancak Filistinlilerin blokaj altındaki Gazze'den çıkmaları için bir yol bulunmuyor. 

Netanyahu, pazar gününün ilk saatlerinde X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda karşı operasyonun "ilk safhasının" bittiğini ve İsrail'in "kendi bölgesindeki Hamas militanlarının çoğunluğunu çıkardığını" ifade etti. Netanyahu, saldırının "tereddütsüz" devam edeceğini belirtti. 

İsrailli yetkililerin yaptığı açıklamaya göre Hamas saldırılarında en az 250 İsrailli hayatını kaybetti. Filistin, İsrail'in verdiği karşılıkta da en az 230 Filistinlinin öldüğünü ve bin 590'ının yaralandığını bildirdi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.