banner16

TİP'in Can Atalay için Ankara yürüyüşü başladı

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Yargıtay tarafından Gezi Davası'nda aldığı hapis cezası onanan isimlerden TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için adalet yürüyüşü başlattı. Açılış konuşmasını yapan Can Atalay'ın babası Mustafa Atalay, Adalet Bakanı'na seslenerek "Siyasiler elini bu davadan çeksin" dedi. 

01 Ekim 2023
TİP'in Can Atalay için Ankara yürüyüşü başladı

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Milletvekili seçilmesine ve mazbata almasına rağmen tahliye edilmeyen ve geçtiğimiz günlerde Yargıtay tarafından Gezi Davası'nda aldığı hapis cezası onanan Hatay milletvekili Can Atalay için yürüyüş başlattı. Atalay'ın ailesi de TİP'in Hatay'dan Ankara'ya başlatacağı yürüyüşe katıldı.

Hatay Milletvekilimiz Av. Can Atalay’ın #ÖzgürlükYürüyüşü için gönderdiği mesajı babası Mustafa Atalay okudu:

“Adaletsizlik sadece devleti değil, toplumu da çürütür. Herkesin bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı itiraz etmesini bekliyoruz.” pic.twitter.com/cQo26TVFbk

— Türkiye İşçi Partisi (@tipgenelmerkez) October 1, 2023

Yürüyüşe; Atalay'ın annesi Şükran Atalay, babası Mustafa Atalay, amcası Abdurrahman Atalay ile aile üyeleri katıldı. Atalay'ın yakınları, topluma, 'demokrasiye, cumhuriyete ve Gezi'ye sahip çıkma' çağrısı yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Can Atalay'ın babası Mustafa Atalay, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a seslenerek "Siyasiler artık elini bu davadan çeksin, yargıyı bağımsız bıraksınlar." ifadelerini kullandı.

Atalay, yargı kararını eleştirerek şunları söyledi:

"Verdikleri kararın ardından aynaya bakabilecekler mi? Yarın öbür gün çocukları, torunları bu davadan bahsettiğinde yüzleri kızarmayacak mı? Bütün demokratlara yürüyüşe katkı çağrısında bulunuyorum."

"CAN NEZDİNDE TÜM GEZİ TUTSAKLARINA ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ"

Cumhuriyet'e konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay ve tüm Gezi tutukluları için özgürlük çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki dayanışma artarak devam edecek. Biz Can Atalay'ın özgürlüğünü talep ediyoruz ama Can nezdinde bütün Gezi tutsaklarına özgürlük talep ediyoruz. İktidara teslim olmadığı için hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan herkes için özgürlük talep ediyoruz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.