banner16

Meteoroloji'den 43 il için 'sarı' ve 'turuncu' kodlu uyarı

Meteoroloji birçok il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. 

01 Ekim 2023
Meteoroloji'den 43 il için 'sarı' ve 'turuncu' kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun (Şanlıurfa hariç) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların: Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Hatay, Osmaniye, Ankara, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji tarafından pazar günü için birçok ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi.

Adana, Samsun, Osmaniye ve Hatay'a sarı ve turuncu kodlu; Ankara, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Giresun, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Nevşehir, Rize, Sİnop, Tekirdağ, Trabzon, Yozgat, Kırıkkale, Şırnak, Yalova, Amasya, Artvin, Bingöl, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Erzincan, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Ordu, Sakarya, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli, Zonguldak, Batman, Bartın, Karabük ve Düzce'ye sarı kodlu uyarı verildi.

İSTANBUL UYARISI

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da devam eden sağanak yağışla ilgili açıklama yaptı. Orhan Şen yaptığı açıklamada, "Esas kuvvetli yağış 12'den sonra ya da 10'dan sonra olur. Bunun yanı sıra yağış alan yerler var. Sel yapacak yağışlar gece yarısından sabaha kadar olabilir. Yarın öğlene kadar bu yağışların İstanbul'da olmasını tahmin ediyoruz. Yağışlar öğleden sonra terk ediyor Anadolu'ya doğru gidiyor. Hatay ve Osmaniye civarında kuvvetli yağışlar var. Gece yarısından sonra bu yağışı bekleyebiliriz. Yarın öğlene kadar risk devam ediyor." dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul'da tahmin edilen meteorolojik uyarılarla uyumlu olarak devam eden yağışların başta Boğaz çevresi ve civarı olmak üzere, il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir." uyarısında bulundu.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.