banner16

Yeşil Sol Parti: Celalettin Can'ın rahatsızlanıp ameliyat edildiğini öğrendik, durumu hakkında bilgi verilmiyor

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, 78’liler Girişimi Sözcüsü, yazar Celalettin Can'ın cezaevinde rahatsızlandığını ve hastaneye kaldırılarak ameliyat edildiğini aktardı. Yeşil Sol'un sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ailesi ve dostlarına durumu hakkında bilgi verilmiyor. Adalet Bakanlığını uyarıyoruz; Celalettin Can'ın yaşayacağı tüm olumsuzlukların sorumlusu siz olursunuz" ifadeleri kullanıldı. 

30 Eylul 2023
Yeşil Sol Parti: Celalettin Can'ın rahatsızlanıp ameliyat edildiğini öğrendik, durumu hakkında bilgi verilmiyor

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için başlatılan nöbetçi eş genel yayın yönetmenliği kampanyasında yer aldığı için 1 yıl 3 ay hapse mahkum edilen Celalettin Can'ın denetimli serbestlik talebi reddedilmişti. Can, 31 gündür Silivri Cezaevi'nde tutulmaya devam ediliyor.

"Hasta tutsaklara işkence etmekten vazgeçin!"

Yeşil Sol Parti'nin, bugün yaptığı paylaşımda, Can'ın hastaneye kaldırılıp ameliyat olduğunu söyledi. Yeşil Sol Parti'nin kurumsal X hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"78'liler Derneği Sözcüsü ve mücadele arkadaşımız Celattin Can’ın cezaevinde rahatsızlandığını, hastaneye kaldırılarak ameliyat edildiğini öğrendik. Ailesi ve dostlarına durumu hakkında bilgi verilmiyor. Adalet Bakanlığını uyarıyoruz; Celalettin Can'ın yaşayacağı tüm olumsuzlukların sorumlusu siz olursunuz. Hasta tutsaklara işkence etmekten vazgeçin!"

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.