banner16

Gazeteci Sinan Aygül’e saldıran AKP’li başkanın korumaları, 'Erdoğan'a hakaret etti' dediler ve ilk duruşmada tahliye edildiler

Gazeteci Sinan Aygül’e saldırıdan tutuklanan AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumaları ilk duruşmadan tahliye edildi. 

16 Eylul 2023
Gazeteci Sinan Aygül’e saldıran AKP’li başkanın korumaları, 'Erdoğan'a hakaret etti' dediler ve ilk duruşmada tahliye edildiler

Gazeteci Sinan Aygül'e saldırıdan tutuklanan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin koruma polisi Engin Kaplan ve belediye çalışanı Yücel Baysal hakkında dava açıldı.

Tatvan'daki Kültür Mahallesi’nde 17 Haziran’da yaşanan olayda gazeteci Aygül’ü darbettikleri iddiasıyla “silahla kasten yaralama” suçundan cezalandırılmaları istenen belediye çalışanı Yücel Baysal ile polis memuru Engin Kaplan'ın yargılanmasına başlandı.

SANIKLARDAN 'CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET ETTİ' SAVUNMASI

Sözcü'de yer alan habere göre, Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına sanıklar tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak katıldı. Gazeteci Sinan Aygül ile tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanıklar ve avukatları, suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu. Aygül ve avukatları da saldırının “öldürmeye teşebbüs” olduğunu ifade ederek sanıkların ağır ceza mahkemesinde yargılanması gerektiğini belirtti.

Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, gazeteciler ve avukat da katıldı. Tutuklu sanıklar, Aygül'ün kendilerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğini, önce onun kendilerine saldırdığını ileri sürdü.

'BENİ TANIMIYOR OLMALARI MÜMKÜN DEĞİL'

Gazeteci Sinan Aygül ise ifadesinde, şunları kaydetti:

“Ben nedamet göstermesi gereken birilerini bekliyordum ama karşımda sırıtan iki insan görüyorum. Ben uzun süredir diş tedavisi görüyorum. Olay günü de diş randevusu için kliniğe gittim. Klinikten çıktığımda arabada ikisiyle göz göze geldim.
Beni tanımadıklarını söylüyorlar ama ben belediye başkanı ile görüşmeye gittiğimde veya başkan beni ziyaret ettiğinde başkanın çantasını suyunu tutan insanlar bunlar. Beni tanımıyor olmaları mümkün değil.

Onlara küfrettiğimi söylüyorlar ama ben diş hekiminden çıktığım için ağzım hem anestezi etkisindeydi hem de tamponlar vardı. Bırakın küfretmeyi, konuşacak durumum yoktu.

Zaten ilk saldırıdan sonra boynumu sıkıp, ‘Geylani hakkında yazanın sonu bu olacak’ dedi. Polis memuru Kaplan’ın, yaklaşanlara ‘Ben polisim kimse yaklaşmasın’ dediğini ben duydum.

'BU SALDIRI PLANLIYDI'

Tatvan Belediye Başkanı olan Mehmet Emin Geylani ve etrafındaki rant çetesi benim yazdıklarımdan dolayı rahatsız olduğu için bu saldırı oldukça planlıydı ve azmettiricisi belediye başkanının kendisidir”

Avukatların savunmalarının ardından karar veren mahkeme, sanıkların üzerlerine atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, tutuklulukta geçen süre, delillerin toplanmış olması nedeniyle iki sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı 14 Aralık tarihine erteledi.

'KAMU VİCDANI ALTÜST OLMUŞTUR'

Aynı zamanda Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan gazeteci Aygül ve avukatları, duruşma sonrası adliye önünde açıklama yaparak karara tepki gösterdi. Aygül, artık kimsenin can güvenliğinin olmadığını belirterek, “Kamu vicdanı bu kararla altüst olmuştur. Benim artık söyleyecek bir şeyim yok. Herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.