banner16

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 ölü, 6 yaralı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 işçinin hayatını kaybettiğini, 6 işçinin ise yaralandığını duyurdu. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede." dedi.  

13 Eylul 2023
Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 ölü, 6 yaralı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında göçük meydana geldi. 

Zonguldak Valisi 4 işçinin göçük altında kaldığını söyledi, Bakan Koca yaralı sayısını 6 olarak duyurdu.

Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) September 13, 2023

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 280 kişinin çalıştığı vardiyada 4 işçinin göçük altında kaldığını söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saat 16.36'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük." ifadelerini kullandı. 

AFAD: Ekipler sevk edildi 

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bugün, saat 13.45 sularında, Zonguldak ilimiz Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, Emniyet, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir." denildi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50