banner16

Akbelen'de nöbet alanına jandarma müdahalesi: Girişler kapatıldı, eşyalar tahliye edildi

Jandarmanın sabah erken saatlerde Muğla’nın Milas ilçesindeki İkizköy mevkiinde bulunan Akbelen'i abluka altına alarak direnişçilerin alandaki eşyalarına el koyduğu, ve nöbet alanına kimseyi sokmadığı belirtildi. Yaşam savunucuları alandaki ağaçların kesilebileceği endişesi taşıyor.  

12 Eylul 2023
Akbelen'de nöbet alanına jandarma müdahalesi: Girişler kapatıldı, eşyalar tahliye edildi

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nı korumak için mücadele eden köylülerin nöbet tuttuğu araziye, bugün sabah saatlerinde jandarma girdi. Çadırlar kaldırılırken, 1 kişi de gözaltına alındı. Köylüler, “Şurada toprağımızın derdindeyiz, başka bir şeyin derdinde değiliz. Hepiminizin çocukları için kaç senedir uğraştık burada. Şu kalan son yeri kesmek için uğraşacaklar bugün. Toprağı, doğayı korumak suç olmuş. Bugün bizim başımıza gelen yarın sizin köyünüzün de başına gelecek” diye tepki gösterdi.

Milas’a bağlı İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nı korumak için iki seneyi aşkındır nöbet tutan köylüler bu sabah jandarma baskını ile karşılaştı. Alana kimsenin girmemesi için barikat kuran jandarma, nöbet alanını boşaltmaya başladı. Ardından alandaki çadır ve benzeri malzemeler ile su tankeri, traktör ve kamyonlara yüklenerek alandan çıkarıldı. Malzemelerin Orman Genel Müdürlüğü’ne teslim edileceği belirtildi. Alanın boşaltılması sırasında Bursa Su Kollektifi’nden Ahmet Tatar’ın gözaltına alındığı kaydedildi.

Jandarma barikatının önünde alanın boşaltılmasına tepki gösteren İkizköylüler, “Şurada toprağımızın derdindeyiz, başka bir şeyin derdinde değiliz. Hepinizin çocukları için, hepiniz için uğraştık kaç senedir uğraştık burada. Şu kalan son yeri kesmek için uğraşacaklar bugün. Eşyalarımızı boşaltıyorlar. Yukarıya hiçbir şekilde çıkamıyoruz. Bir sürü eşyamız orada. 2 seneyi aşkındır nöbet tutuyoruz. Toprağı, doğayı korumak suç olmuş. Şirketi korumak doğru olan. Yazıklar olsun” dedi.

Köylülerin kayda alınması üzerine bir kadın, “Çek sen de çek, hepiniz çekin. Unutmayın bu yüzü, bu üç kadını unutmayın. Toprağı için karşınıza dikilen üç kadını unutmayın. Hepiniz utancınızla yaşayın. Hepiniz katilsiniz, hepiniz alet oldunuz bugüne kadar. Bugün bizim başımıza gelen yarın sizin köyünüzün başına da gelecek hiç merak etmeyin. Yok hiçbirinin anası, bacısı kardeşi yok, hiçbirinin köyü yok. Köyden karnı doymamış” ifadelerini kullandı.

Ağaç kesimi endişesi

Aktivistler, nöbet alanının boşaltılmasının ardından burada bulunan ağaçların da katledilebileceğinden endişeleniyor. 31 Temmuz’da Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada artık alandaki ağaçların kesilmeyeceği belirtilmişti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.