banner16

Açık alanda alkole ilk ceza kesildi

İstanbul Valiliği’nin halka açık alanlarda alkollü içki tüketimini yasakladığı kararda ilk ceza kesildi. 

11 Eylul 2023
Açık alanda alkole ilk ceza kesildi

Serbest Düşünce Derneği’nin Kadıköy’de önceki gün valiliğin kararına tepki olarak düzenlediği “İçeceğini Al Gel” etkinliği ilçe Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından engellendi. Derneğin kurucu üyesi üç kişiye “emre aykırı davranış” gerekçesiyle idari işlem uygulandı.

Serbest Düşünce Derneği Başkanı Serdar Turgut Avcıl, genelgeye karşı yasal haklarını kullanacaklarını belirtti. 

Cumhuriyet’e konuşan Avcıl, “Biz dernek olarak bir etkinlik yapacaktık. Gösteri veya protesto kapsamında olan bir şey değildi” dedi. Avcıl, yapılan işlemin gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet veya herhangi bir konuyla ilgili değil, tamamen valiliğin genelgesi kapsamında alkol alınmına yönelik bir işlem olduğunu söyledi. 

Avcıl, “Memur arakadaşlar ceza kesmek için epey uğraştılar. Bizi karakola götürdüler. 2-3 saat boyunca ‘Nasıl yapacağız’ diyerek aralarında konuştular ve bir yerlere telefon ettiler. Bu yapılanları yaşam tarzına müdâhele olarak algılıyoruz” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.