banner16

Cumartesi Anneleri gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri/İnsanları, 963’üncü hafta eyleminde Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Galatasaray Meydanı'nda yine gözaltına alındı. Cumartesi Annelerinin eylemine TİP Milletvekili Ahmet Şık, HDP MYK üyesi Musa Piroğlu da destek verdi. Hasan Ocak'ın abisi Ali Ocak ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.  

09 Eylul 2023
Cumartesi Anneleri gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri’nin 963’üncü hafta eyleminde Anayasa Mahkemesi kararına rağmen çok sayıda kayıp yakını ve insan hakları savunucusu gözaltına alındı. Cumartesi Anneleri o anları resmi X hesabında ''Gözaltına alınıyoruz'' notuyla bildirdi. Cumartesi Annelerinin eylemine TİP Milletvekili Ahmet Şık, HDP MYK üyesi Musa Piroğlu da destek verdi. Cumartesi Anneleri ile ablukaya alınan Meryem Bars astım krizi geçirdi. Musa Piroğlu astım krizi geçiren Bars'a polisin müdahalesine tepki gösterdi. İstiklal Caddesi’ne çıkar çıkmaz polis tarafından ablukaya alınan Cumartesi Anneleri gözaltına alındı. Bu sırada görüntü almak isteyen basın mensupları da engellendi. 963. haftada en az 20 kişinin gözaltına alındı aktarıldı. Cumartesi Anneleri'nin hesabından yapılan açıklamada, "Hasan Ocak'ın abisi Ali Ocak'ın darp edilerek ve ters kelepçe takılarak gözaltına alındığı" belirtildi.

Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın sosyal medyada yer alan paylaşımı: ''İstiklal Caddesi ablukada. Biz gözaltına alınıyoruz''

İstiklal Caddesi'nde abluka altına alındıklarını aktaran Cumartesi Anneleri, ''Yine bir cumartesi klasiği! İstiklal Caddesi'nde yürümek herkese yasak'' paylaşımında bulundu.

Cumartesi Anneleri/İnsanları: ''İstiklal Caddesi'nde yolda yürümek yasak!''

Cumartesi Anneleri'nin eylemine destek veren HDP MYK üyesi Musa Piroğlu, ayrıca sosyal medya hesabında Cumartesi Anneleri'nin ablukaya alındığını bildiren paylaşımda bulundu. Şu notu düştü: ''Cumartesi Anneleri ablukaya alındı''

Cumartesi Anneleri/İnsanları: ''Hasan Ocak'ın abisi Ali Ocak, darp edilerek ve ters kelepçe takılarak gözaltına alındı. Hani yasalara göre işkence mutlak yasaktı?''

Cumartesi İnsanları'nın sosyal medya hesabında aktardığı bilgilere göre Ali Ocak, beraberinde en az 20 kişi gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'nda okunması engellenen basın açıklamasını saat 14:00'te Cumartesi Anneleri'nin resmi hesabında yapılacak canlı yayın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşacağı bildirildi. Ayrıca ''Mezar yerine Galatasaray Meydanı'na bırakmak istediğimiz karanfiller, polis postallarıyla ezildi'' notu düşüldü. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50