banner16

Kayıp doktor ve eşinin cansız bedenleri bulundu, Kırklareli'ndeki sel felaketinde ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki selin ardından aranan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı, 1 kişiyi arama çalışması devam ediyor. İğneada beldesindeki selde yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e yükseldi. 

06 Eylul 2023
Kayıp doktor ve eşinin cansız bedenleri bulundu, Kırklareli'ndeki sel felaketinde ölü sayısı 5'e yükseldi!

AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Polis Arama Kurtarma Timleri ve askeri birlikler, selin sürüklediği bungalov evlerin bulunduğu alanda kaybolanları aramayı sürdürüyor.

Kırklareli'nde taşkın nedeniyle ormanda mahsur kalanlardan 2'sinin cesedi bulundu 

Suyun çekildiği tesisin bulunduğu alan ve çevresindeki çalışmalarda ekipler, selle gelen tomruk ve ağaçların çevresine ve altlarına bakıyor. Çok sayıda ekibin çalışma yürüttüğü alanda iş makineleri de öbeklenmiş kütük, tomruk ve ağaç birikintilerini kaldırıyor.

Bölgede ikisi dün, ikisi de bugün olmak üzere 4 kişinin cesedini bulan ekipler, ormanlık alanda bir kişinin daha cansız bedenine ulaştı.

İğneada beldesindeki selde yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Kayıp bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Komandolar aramaya katılacak

Devlet birimlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da arama kurtarma çalışmalarına havadan ve karadan devam ettiğinin altını çizen Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Şu anda sahada 590 personelle arama kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor ve 165 araç da bu arkadaşlarımıza destek veriyor. Dün bölgede çok su vardı, dün çalışamadık. Dün AFAD Başkanımız ve Valimiz de araçla girdikleri bölgede tehlike atlattılar. Bugün su çekildi. Şimdi bölgede geniş bir vadiyle karşı karşıyayız. Arama kurtarma yapan kişi sayısını arttırmak üzere Milli Savunma Bakanlığımızdan ilave destek istedik, 373 askeri personel de bölgeye intikal edecek, çoğunluğu komando olmak üzere. Onlar da arama kurtarma faaliyetlerinde inşallah bizlere yardımcı olacaklar."

Karaloğlu, bölgede selin sürüklediği çok sayıda orman emvali olduğunu ifade ederek, bu enkazı kaldırmak amacıyla Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin harekete geçirildiğini ve orman köylüsünün de bu faaliyete katılacağını ifade etti.

Bakan Yardımcısı Karaloğlu, artık iklimin farklı bir boyuta geldiğini belirterek, vatandaşlardan AFAD ve meteorolojik uyarıları dikkate almalarını istedi.

Allah'ın daha büyük afetlerden Türkiye'yi koruması dileğinde bulunan Karaloğlu, selde yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun diyerek, vefat edenler için rahmet diledi.

İçerisinde 18 bungalov evin olduğu konaklama tesisinin ruhsatsız olup olmadığı yönündeki soruyu Karaloğlu, "Bu, savcılığın meselesi, başsavcımız olayın üzerine, soruşturma başlatılmış durumda. Kimse merak etmesin soruşturma yapılacak ve gereği yapılacak." diye yanıtladı.

Dün başlayan sağanak sonucu Değirmen Deresi taştı

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde dün sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açmıştı. Yağış nedeniyle Değirmen Deresi'nden taşan suyun Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan kara yolundan akması nedeniyle bir süre yol trafiğe kapatıldı, suların çekilmesi sonrası trafik akışı yeniden başlamıştı.

Ormancılık faaliyetlerinin sürdürüldüğü bölgede dizili tomruklar, sel suları ile sürüklenerek bungalov evlerin bulunduğu tesise ulaşmış, bu tomrukların da etkisiyle evler sürüklenmişti. Bölgeye sevk edilen ekipler, tesiste kalan 12 kişiden taşkının ardından haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlatmıştı. Ormanda mahsur kalanlardan 6'sı dün kurtarılmış; ikisi dün, ikisi de bugün olmak üzere 4 kişinin cesedine ulaşılmıştı.

Bakan Koca, Kırklareli'ndeki selde kaybolan doktor ve eşinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde yaşanan sele ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Koca, "Kırklareli'ndeki sel olayına ilişkin yoğun bir çabayla sürdürdüğümüz arama kurtarma çalışmalarında canımızı yakan kayıplarımız var. Maalesef, İstanbul Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde görevli anestezi asistanı doktor arkadaşımız Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Her kayıp çok üzücü. Şifa dağıtan elin kaybı da öyle oldu." ifadesini kullandı.

Selde kaybolan Ahmet Baki Şimşek için arama kurtarma çalışmalarının 890 kişilik ekiple devam ettiğini aktaran Koca, şunları kaydetti:

"Yaralı kurtarılan 3 hastamızdan Kerem Şimşek, yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Daha önce Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Mila ve babası Hüseyin Duman'ın genel durumları iyi. Bugün taburcu olmaları planlanıyor. Kayıplarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.