banner16

İstanbul Valiliği'nden açık alanda alkol yasağı

İstanbul Valiliği tarafından halka açık yerlerde alkol tüketiminin yasaklandığı duyurulurken Valilik açıklama yapmadı. Valiliğin kurumlara gönderdiği yazıya Cumhuriyet ulaştı. O yazıda olay çıkartanların ekseriyetle alkollü olduğu ifade edildi. 

30 Ağustos 2023
İstanbul Valiliği'nden açık alanda alkol yasağı

İstanbul Valiliği halka açık yerlerde alkol tüketimini yasakladı. Karar kamuoyunda ilk oılarak bir televizyon kanalında verilen haberle dduyruldu. Ardından ise internet siteleri söz konusu haberi yayımladı. Ancak valiliği internet sitesinde söz konusu yasağa ilişkin herhan gibi bir açıklama yayımlanmadı. Haberle ilgili ulaştığımız Valilik yetkilileri ise açıklama yapacaklarını söylemekle yetindi. 

Cumhuriyet Valilik tarafından ilgili kurumlara gönderilen o yasak metnine ulaştı. Metinde yert alan ifadeler ise oldukça çarpıcı. Valilik tarafından gönderilen yazıda kentte asayiş sorunlarının genellikle alkolden kaynaklandığı iddia edildi.

Söz konusu yazıda şunlarta yer verildi: "İlgili makamlarda yapılan şikayetlerde ilimiz sınırları içerisinde güvenlik ve asayiş bakımından kamu düzenini bozan ve halkın huzurunu kaçıran olaylara karışan şahısların ekseriyetle alkollü oldukları umuma açık park, plaj, sahil, vb. Alanlarda alkol alan şahısların rahatsızlık vererek halkımızda korku ve panik yaşanmasına sebek oldukları tespit edilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.