banner16

Prigojin'in ölümünün ardından Wagner'den ilk açıklama: Kremlin ele geçirilecek

Rus paralı askeri grubu Wagner ile ilişkilendirilen Telegram kanalı 'Gri Bölge', Yevgeniy Prigojin'e ait olan özel uçağın Rus ordusuna ait hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu iddia ederek intikam çağrısı yaptı. Wagner'den yapılan açıklamada, intikam mesajı verilerek, 'Kremlin ele geçirilecek! Prigojin'in ölümü doğrulanırsa harekete geçeriz' ifadeleri kullanıldı. 

24 Ağustos 2023
Prigojin'in ölümünün ardından Wagner'den ilk açıklama: Kremlin ele geçirilecek

Rus paralı askeri grubu Wagner ile ilişkilendirilen Telegram kanalı 'Gri Bölge', 62 yaşındaki Yevgeniy Prigojin'e ait olan özel uçağın, Rus ordusuna ait hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu iddia ederek intikam çağrısı yaptı.

KREMLİN'E AÇIK TEHDİT

Wagner'den yapılan açıklamada, intikam mesajı verilerek, "Kremlin ele geçirilecek! Prigojin'in ölümü doğrulanırsa harekete geçeriz" ifadeleri kullanıldı.

Paralı askeri grubu Wagner'den ilk açıklama: Kremlin ele geçirilecek

SAĞ KOLU DA ÖLDÜ

Öte yandan Wagner'e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında ise Prigojin'in sağ kolu Dmitry Utkin'in de uçakta öldüğü bildirildi. 

UÇAK KAZASINDAN ÖNCE HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI GÖREVDEN ALINMIŞTI

Şüpheli uçak kazası, Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı Sergey Surovikin'in görevden alınmasından saatler sonra meydana geldi. Öte yandan General Surovikin, Wagner lideri Prigojin ile olan iyi ilişkileri ile biliniyordu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50