banner16

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) bugün Hafize Gaye Erkan başkanlığında 3. kez toplanacak ve saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Piyasa beklentisi, 250 baz puanlık bir faiz artırımı olacağı yönünde 

24 Ağustos 2023
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında

PPK, Hafize Gaye Erkan başkanlığında yılın 8'inci faiz kararını vermek üzere 3. kez toplanacak. PPK'nın bugün de faiz artırımlarına devam etmesi bekleniyor.

Banka, bir önceki toplantısında politika faizini 250 baz puan artırdı. Yayımlanan anketlerde ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 250 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

PPK, Erkan'ın göreve gelmesinin ardından haziran ayında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8.5'ten yüzde 15'e yükseltti. Bu, Mart 2021'den bu yana alınan ilk faiz artırım kararı oldu. Geçen ay ise 250 baz puanlık artırım kararıyla politika faizini yüzde 17.5'e çekti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.