banner16

Sivas otobüsü şarampole yuvarlandı: 12 ölü 19 yaralı!

Sivas’tan İstanbul’a seyreden yolcu otobüsü Yozgat’ın Sorgun ilçesinde şarampole yuvarlandı. 12 kişi yaşamını yitirdi, 19 kişi yaralandı. 

21 Ağustos 2023
Sivas otobüsü şarampole yuvarlandı: 12 ölü 19 yaralı!

Edinilen bilgilere göre, Sivas'tan saat 21.30’da İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan A.T. yönetimindeki 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsü,  E-88 Karayolu’nun Yozgat’ın Sorgun ilçe girişine geldiğinde saat 23.58 sularında şarampole indi. Sorgun ilçesinde bulunan Şeker Fabrikası yakınında, hız sınırının kontrol edildiği EDS cihazını yaklaşık 50 metre geçtikten sonra şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda, bariyerleri devirip karşı yola geçen yolcu otobüsü 30 metre yüksekliğindeki şarampole indi. Düz yolda meydana gelen kazada otobüste bulunan 11 kişi olay yerinde, 1 kişi de hastanede hayatını kaybetti, 2’si ağır 19 kişi de yaralandı. Otobüste bulunanlardan 4 kişinin şoför ve muavin olduğu, otobüs şoförünün de olay yerinde hayatını kaybettiği kaydedildi.

Kaza ihbarı üzerine olay yerine, sağlık, polis, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edilerek, yaralılar çıkartılıp, ambulanslarla Sorgun ve Yozgat’taki hastanelere sevk edildi. Kazada ölenlerin cenazeleri de Sorgun Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

“KAZADA 11 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ”

Olay mahalline gelen Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, daha sonra Sorgun Devlet Hastanesi’ne giderek, yaralılar hakkında bilgi aldı, burada yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

“Saat 23.58 sularında aldığımız bir ihbarla elim bir trafik kazasıyla karşılaştık. Kazada 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. 20 vatandaşımız da yaralı olarak hastanelere sevk edildi. Trafik kazaları konusunda her zaman lütfen kurallara uyalım. Canımız, canlarımız yanmasın, şeklinde uyarılarımız her zaman oldu, olmaya da devam ediyor. Şu anda bile seyahat halinde olan sürücülerimize tekrar tekrar hatırlatıyorum; Lütfen kurallara uyalım. Geç varalım. Geç kalalım. Ama canlarımız yanmasın. Bizi bekleyenler, bizi bekleyenlerin yüreği yanmasın.

Sorgun Devlet Hastanesindeyiz, yaralılarımızın çoğunluğu burada. Bir kısmı da Yozgat Şehir Hastanemizde sevk edilmiş vaziyette. İnşallah bütün uzman hekimlerimiz, arkadaşlarımız, sağlık teşkilatımız hepsi topyekun onların başında, yanı başında. Onları sağ salim iyileştiririz, tedavilerini yapar yakınlarına kavuştururuz. Tekrar başımız sağ olsun. Geçmiş olsun.”

“MUHTEMELDİR Kİ ANA SEBEP, DİKKATSİZLİK, TEDBİRSİZLİK DİYORUZ”

Yozgat Valisi Özkan, hastaneye kaldırılan yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu yönünde bilgi aldığını, yaralıların durumlarının ilerleyen tetkikler neticesinde daha da netleşeceğini bildirdi. “Trafik kazalarında ana konu dikkatsizliğimizden, tedbirsizliğimizden maalesef zaman zaman kuralları göz ardı etmemizden kaynaklanıyor” diyen Özkan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Tekrarı olmasın, devletimiz tüm imkanlarıyla ilimiz sağlık teşkilatımız, jandarmamız, AFAD'ımız, emniyetimiz, belediyelerimiz tüm imkanlarıyla birlikte buradalar. Elim bir olay, acı bir olay. Hepimiz hem üzüntüsünde, hem acısında hem de şokundayız. Allah tekrarını göstermesin. Bunlar ilk tespitlere göre olay yerini sadece görevli arkadaşların yapmış olduğu ön çalışmaya göre malum sizlerin de gördüğü üzere otobüs geliş istikametindeki şeridi, oradaki bariyerleri atlayarak karşı istikamete geçiyor. Ve oradan yaklaşık 30 metre derinliğindeki şarampole yuvarlanıyor. Muhtemeldir ki ana sebep, dikkatsizlik, tedbirsizlik diyoruz. Ama net olmamakla birlikte muhtemelen bir dalgınlık hali de olmuş olabilir. Bunlar ilerleyen saatlerde gündüz vaktinde yapılan çalışmalarla neticelenecek.”

Vali Özkan'ın yaptığı açıklama sonrasında hastanede de tedavi gören yaralılardan birinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Kazada yaşamını yitirenlerin sayısı 12 oldu.

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medya hesabında; “Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Sivas'tan İstanbul'a gitmekte olan yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması neticesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak gerekli adli soruşturma başlatılmıştır” açıklamasını yaptı.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.