banner16

Memur Sen 81 ilde sokağa çıkıyor!

Hükümetle toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamayan Memur-Sen eylem kararı aldı. 81 ilde aynı zamanda açıklama yapılacak. 

17 Ağustos 2023
Memur Sen 81 ilde sokağa çıkıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin ikinci zam teklifini açıkladı. 2024'te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam teklif edildi. 2025 zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu. Yeni teklifte 2024 için birer puan artış olurken, 2025 teklifi değişmedi. Teklifin gözden geçirilmesini talep eden Memur-Sen, 81 ilde eş zamanlı protesto kararı aldı.

MEMUR SEN'DEN EYLEM KARARI

Memur Sendikaları Konfederasyonu, hükümetle yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden tatmin edici bir sonuç alamayınca eylem kararı aldı. Yarın 81 ilde kitlesen basın açıklamaları yapılacak. Açıklamalara Şube başkanları ve il temsilcilikleri de katılacak.

Memur-Sen'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da şöyle denildi:

-EYLEMDEYİZ !-

"Kamu İşveren Heyeti'nin kamu görevlilerine sunduğu yetersiz teklifi kabul etmiyor Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde ve 81 ilde eş zamanlı olarak protesto ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.