banner16

Akbelen direnişinde 10. gün: Sinyal kesiciler, polis bariyerleri

Nöbet alanında bekleyen halkın, dar bir polis barikatı ile çevrildiği öğrenildi 

02 Ağustos 2023
Akbelen direnişinde 10. gün: Sinyal kesiciler, polis bariyerleri

Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı, Limak Holding ve İÇTAŞ’ın ortak projesi olan YK Enerji’nin termik santrallarına kurban edildi. Ormanın büyük bir bölümü kesildi. Dün de 2 yıldır nöbet tutulan alanın gördüğü bölgelerde iş makineleri ve ormancılar çalışma başlattı. Valiliğin, kesim çalışmalarının 30 Temmuz’da bittiğini açıklamasına rağmen dün bebek ağaçlar kesildi.

İddiaya göre, Akbelen'de gece saatlerinde direniş alanının çevresi yine sarıldı ve sabah erken saatlerde iş makineleri orman toprağını kaldırmaya başladı. Aynı zamanda nöbet alanında bekleyen halkın dar bir polis barikatı ile çevrildiği öğrenildi.

Kesilen ağaçların da jandarma korumasıyla çıkarıldığı Akbelen’de direnişçiler ve köylüler, bu sabaha da jandarma ablukası ve hızar sesleriyle uyandı.

Polis bariyerleriyle kapatıldı

Direniş alanının bulunduğu geniş bir alan polis bariyerleriyle çevrelendi. Direnişçiler ve köylüler, polis bariyerlerinin konulmasının gece nöbetini hedef alabileceğini söylüyor.

Sinyal kesiciler kullanılıyor

Bu sabah 06.00 sularında başlayan ablukayla birlikte, jandarmanın çevrelediği alanda jammer (sinyal boğucu, sinyal bozucu) kullanıldı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50