banner16

Ahmet Ercan ve Naci Görür'den Adana depremi sonrası açıklama: Daha büyük deprem gelirse...

Kozan ilçesinde yaşanan 5.5 büyüklüğündeki depreme dair Prof. Dr. Naci Görür "Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var" derken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise "Bunun ardından daha büyük deprem gelirse ya da Adana'ya inerse şaşırırım" değerlendirmesinde bulundu. 

25 Temmuz 2023
Ahmet Ercan ve Naci Görür'den Adana depremi sonrası açıklama: Daha büyük deprem gelirse...

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan da önemli açıklamalar gelmeye başladı.

"STRES ALANLARINDA DEĞİŞİM VAR"

Yer bilim Prof. Dr. Naci Görür, depreme ilişkin sosyal medya hesabından şu değerlendirmede bulundu:

"Adana Kozan’da 5,5 deprem. Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var, sevgiyle."

"GEÇEN HAFTA YAZMIŞTIM..."

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise, şunları kaydetti:

"Kozan'da gerçekleşen M5,5'luk artçı depremin  geleceğini geçen hafta twitterdan yazmıştım. Bunun ardından daha büyük deprem gelirse ya da Adana'ya inerse şaşırırım. Geçmiş olsun."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.