banner16

Akbelen'e şafak baskını köylüleri ayağa kaldırdı

Akbelen Ormanı’nda sabah 05.30’da başlayan baskın ile çam ağaçlarının kesilmesine köylüler tepki gösterdi. Bir köylü kadın, Jandarma’ya; “Yazıktır, bu çamlar nasıl kesiliyor? Bu çamlar çocuğumuz bizim, çocuk gibi baktık onlara” dedi. 

24 Temmuz 2023
Akbelen'e şafak baskını köylüleri ayağa kaldırdı

Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için vatandaşların iki yıldır sürdürdükleri doğa nöbeti alanına bu sabaha karşı saat 05.30’da çok sayıda jandarma ekibi ve TOMA’lar sevk edildi. 

Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor. Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı köylüler, 2019’dan beri mücadele ediyor.

Doğa Nöbeti’nin ikinci yılına girmesinden kısa bir süre sonra bugün, sabaha karşı 05.30’da bölgeye çok sayıda Jandarma ekibi ve TOMA sevk edildi.

Köylü kadınlar, sık aralıklarla nöbet tutan jandarma ekiplerinin karşısında onlara tepki gösterdi. Bir Kadın, “Yazıklar olsun. Böyle bir şey hiç aklıma gelmezdi. Yazıklar olsun. 10 tane insana 1000 tane jandarma. Biz suç işlemiyoruz. Yazıklar olsun. Hepsi bitti. Yazıklar olsun. Burada bin bir türlü hayvan var. Yazıktır, bu çamlar nasıl kesiliyor? Bu çamlar çocuğumuz bizim, çocuk gibi baktık onlara.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50