banner16

20 ilin başsavcısı değişti: Kararname, 3 bin 423 hâkim ve savcıyı kapsıyor

HSK kararnamesi ile 20 ilde cumhuriyet başsavcılarının görev yeri değişti. Kararname, 3 bin 423 hakim ve savcıyı kapsıyor.  

17 Temmuz 2023
20 ilin başsavcısı değişti: Kararname, 3 bin 423 hâkim ve savcıyı kapsıyor

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun, 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi bugün yayınlandı. Kararnameyle, 3 bin 36 adli hakim ve savcı ile 387 idari hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun, beklenen 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi bugün yayınlandı. Söz konusu kararnameye göre; 3 bin 36 adli hakim ve savcı ile 387 idari hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili olarak Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ülkemize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olsun. Hâkim ve savcılarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, aileleri ile birlikte sağlık ve esenlikler temenni ederim. Adalete olan güveni daha da yukarılara taşımak için her kademedeki meslektaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.” 

Buna göre, Adıyaman, Ağrı, Aydın, Bingöl, Denizli, Elazığ, Giresun, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Niğde, Şırnak, Trabzon, Uşak ve Van cumhuriyet başsavcılarının görev yeri değiştirildi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.