banner16

Bursa'da maaş krizi: 2 bin aile hekiminin maaşı yatmadı!

Bursa’da hizmet veren 2 bine yakın Aile Hekimi ile Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının maaşlarının yatmadığı bildirildi. 

16 Temmuz 2023
Bursa'da maaş krizi: 2 bin aile hekiminin maaşı yatmadı!

Bursa'da farklı ASM’lerde görev yapan aile hekimlerinin verdiği bilgiye göre, ülke genelinde aralarında Bursa’nın da bulunduğu 3 ildeki ASM’lerde çalışan hekim ve personelin hesaplara paralarının geçmemesi bazı sıkıntılara yol açtı.

Nöbetçi Gazete'den Lale Akasoy'un haberine göre, yaşanan olay karşısında adeta şaşkına uğrayan aile hekimleri ve personel, söz konusu problemin nereden ve niçin kaynaklandığı konusunda net bir bilgiye sahip olmadıklarını anlattılar.

Aile hekimleri, ASM’lerdeki hekim ve personelin birinci basamak sağlık hizmeti sunduğuna dikkat çekerek, “Bizler birinci basamakta sağlık hizmeti sunuyoruz ancak İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı çalışan bir çok kurum ve memurlar da birinci basamak sağlık hizmeti kapsamında. İl Sağlık Müdürlüğü'nde birinci basamak hizmeti veren memurların maaşları yattı. Bu bir çifte standarttır” diye tepki gösterdiler.

Aile Hekimleri “Yatması gereken maaşların 15 Haziran ayının maaşları olduğuna da dikkat çekerek, “Mali yönden sıkıntı içindeyiz. Eğer sistemden kaynaklanan bir sorun ise bu sorunun şimdiye kadar çözülmesi gerekiyordu.” şeklinde konuştular.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.