banner16

İstanbul'da ekmek zammı haberini valilik yalanladı

İstanbul'da 230 grama düşürülen ekmek 8 TL'ye yükseldi. Simit ve poğaça 10 TL, açma ise 12 TL olduğu haberlerine İstanbul Valiliği'nden yalanlama geldi. 

08 Temmuz 2023
İstanbul'da ekmek zammı haberini valilik yalanladı

İstanbul'da ekmek kilogramı 35,5 TL'ye yükselirken, 230 gram ekmek 8 TL, simit ve poğaça 10 TL, açma ise 12 TL olduğu iddia edildi.

İddialar üzerine İstanbul Valiliği'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamda, "İlimizde ekmek fiyatlarının zamlandığına dair basın ve sosyal medyada haberler yeralmıştır. İstanbul’da ekmek fiyatları ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmamıştır. Halen 200 gr ekmek 5 TL’den satılmaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde Un ve Unlu Mamuller Komitesi eski Başkanı Hasan Demir, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, 240 gramlık ekmeğin 230 grama düşürülerek fiyatının 8 TL olmasını, 200 gramlık ekmeğin ise 7 liraya yükseltilmesini beklediklerini söylemişti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.