banner16

Bir grup tarafından hedef gösterilen İBB’nin Feshane’deki sergisi geçici olarak kapatılıp tekrar açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 23 Haziran’daki açılışını yaptığı Feshane'deki 'Ortadan Başlamak' adlı sergi, LGBT propagandası yapıldığı ve cinsel içerikli tabloların bulunduğu iddiasıyla hedef gösterildi. 

27 Haziran 2023
Bir grup tarafından hedef gösterilen İBB’nin Feshane’deki sergisi geçici olarak kapatılıp tekrar açıldı

Eyüpsultan’da bulunan Feshane, İBB tarafından 5 yıl süren restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 22 Haziran’da ‘Art İstanbul Feshane’ adıyla açıldı. Sanat merkezi olarak kullanılacak mekan, ‘Ortadan Başlamak’ adlı sergiye de ev sahipliği yaptı.

Sergide yer alan eserler LGBT propagandası, polis düşmanlığı, cinsel içerikli tabloların bulunduğu iddiasıyla bir grup sergiyi protesto etmek için Feshane’nin önünde toplandı.

"Biz bu sergiyi kaldırmasını biliriz”

Yesevi Alperenler Derneği Genel Başkanı ve Fikirde Birlik Ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, “Buradaki sergi, bize Müslüman Türk milletine hakarettir. İvedilikle bu serginin kaldırılması lazım. Ekrem’i uyarıyoruz, ya bu sergiyi kaldırır ya da millet olarak biz bu sergiyi kaldırmasını biliriz” dedi.

Twitter hesabından tepki gösteren Esenler Belediye Başkanı ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu da şu ifadeleri kullandı:

"Bütünü bozmaya gücünüz ve siyasi ömrünüz yetmeyecektir"

"İBB Başkanına açık çağrımdır; Milletimizin değerlerini ve hassasiyetlerini hiçe sayarak, Feshanede yapmış olduğunuz "sanat" adı altındaki rezil etkinliğe derhal son veriniz. Bu rezaleti, manevi gölgesinde huzur bulduğumuz Eba Eyyüb el Ensari'nin kabrinin tam karşısında yapmanız daha büyük bir aymazlıktır. İstanbul maddi ve manevi müktesebatıyla bir bütündür ve bu bütünü bozmaya gücünüz ve siyasi ömrünüz yetmeyecektir."

Kısa süreliğine kapatıldı

Saat 10.00’da ziyaretçilere açık olan sergi, protesto nedeniyle geçici süreliğine ziyarete kapatıldıktan sonra grubun alandan ayrılmasıyla yeniden ziyarete açıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.