banner16

Gazeteci Merdan Yanardağ tutuklandı

TELE1'de yayınlanan programındaki açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve gözaltına alınan gazeteci Merdan Yanardağ, tutuklandı. 

27 Haziran 2023
Gazeteci Merdan Yanardağ tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yanardağ’ın televizyon programında Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek, "Suçu ve suçluyu övme" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" gerekçeleriyle resen soruşturma başlattı.

Yanardağ, dün yayın esnasında kanalın ofisine gelen polis memurları tarafından yayın sonrasında gözaltına alındı. Yanardağ, ifadesi alınmak üzere Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Bu sabah Çağlayan Adliyesi'ne getirilen Yanardağ, savcılıkta işlemlerinin sona ermesinin ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği, Yanardağ hakkında tutuklama kararı verdi.

Yeşil Sol Parti milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Çiçek Otlu, Ceylan Akça, Heval Bozdağ, CHP'li vekil Enis Berberoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, adliyede davayı takip etti.

Merdan Yanardağ tutuklama kararı sonrası verdiği ilk mesajda ‘Susmayacağız” mesajını verdi. Oğlu Alp Yanardağ’ın TELE1’de açıkladığı mesaj şöyle: “Seçim döneminde başlayan montaj kumpaslarının devamını yaşıyoruz. Her şey aslında önceden planlanmış, programdan 6 gün sonra; bayram arifesinde montaj video ortaya çıkarılmış ve Nöbetçi Hakimlik tarafından tutuklama kararı verilmiş… Korkmuyoruz. Ne olursa olsun, özgür basın susmayacak. Gerçekleri aynı kararlılıkla yansıtmaya devam edeceğiz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklanması ardından yaptığı açıklamada, "Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ’ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın gözaltına alınması hakkında "Merdan Yanardağ’ın programını izlemedim. Ancak tartışmalar başladıktan sonra ne demiş diye basından okudum. Abdullah Öcalan’ın şerefsiz bir vatan haini olduğu ve idam edilmesi gerektiği konusundaki görüşüm hiç değişmedi. Yanardağ’ın bir kelimesine dahi katılmıyorum. Ancak İmralı’da Öcalan ile anayasa yazan AK Parti’nin Yanardağ’ı gözaltına alması için önce AK Parti yöneticilerinin yüzde 95’ini gözaltına alması gerek. Zafer Partisi ideolojik köşeli partidir. Bazıları gibi nereye koysan oraya uymaz, Diyarbakır’da ayrı, Edirne’de ayrı konuşmaz. Zafer Partisi’nde sadece Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği yapılır ve Atatürk’ten taviz verilmez, Atatürk adına özür dilenmez. Atatürk özür dilenecek hiç bir şey yapmamıştır." ifadelerini kullandı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden yapılan açıklamada, "Tutuklanan Gazeteci Merdan Yanardağ'ın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, verilen hukuk görünümlü gözdağına karşı her zaman gazeteciliğin yanında olacağımızı bir kez daha beyan ediyoruz" denildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.