banner16

Merdan Yanardağ adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, katıldığı programda silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. 

27 Haziran 2023
Merdan Yanardağ adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında, “4 soru 4 yanıt” programındaki silahlı terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili sözleri nedeniyle “suçu ve suçluyu övme” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından resen soruşturma başlatmıştı.

Yanardağ, hakkında açılan soruşturmanın ardından Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, dün öğleden sonra Tele 1'e giderek Yanardağ'ı gözaltına almıştı. Dün geceyi emniyette geçiren Merdan Yanardağ, bugün sabah sağlık kontrolünden geçirilerek savcılığa ifade vermek için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.