banner16

Prigojin duyurdu: Wagner 1 Temmuz'a kadar varlığına son verecek

Rusya'da Putin yönetimine karşı 'isyan'ı sona eren paralı asker grubu Wagner'in kurucusu ve patronu Yevgeny Prigojin, "Rus askerlerinin kanı dökülmesin diye geri döndük. Wagner 1 Temmuz'a kadar varlığına son vermek zorunda" dedi. 

26 Haziran 2023
Prigojin duyurdu: Wagner 1 Temmuz'a kadar varlığına son verecek

Rusya'da 'darbe' girişiminin sonlanmasının ardından paralı asker grubu Prigojin, kuvvetlerinin 1 Temmuz itibarıyla "varlığını sonlandıracağını" açıkladı.  'İsyan' sonrası ilk kez konuşan Prigojin, Telegram hesabından yaptığı açıklamada "yürüyüş" olarak tanımladığı 'isyan'da yaşananların Rusya'nın önemli güvenlik açıklarını gözler önüne serdiğine dikkati çekti.

Wagner'in imhasını önlemek için 'isyan'ı başlattıklarını öne sürüp, düşürdükleri Rus uçak ve helikopterleri ile ilgili "pişmanız" ifadesini kullanan Prigojin, "Moskova'ya protestomuzu göstermek için yürüdük, hükümeti devirmek için değil. Daha fazla Rus kanı dökülmesin diye üslerimize geri döndük" dedi. 

Wagner üyelerinin Rus helikopter ve füzeleri ile vurulduğuna dair iddiasını yineleyip "İktidarı değiştirmek gibi bir amacımız yok" ifadelerini kullanan Yevgeny Prigojin Wagner'in varlığının 1 Temmuz'da sona ermek zorunda olduğunu belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.