banner16

Deprem bölgesinde 3 vali değişti, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atama yapıldı

Atama kararına göre, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın İçişleri Bakan Yardımcısı olmasıyla boşalan koltuğa Eskişehir Valisi olarak görev yapan Erol Ayyıldız getirildi. 

26 Haziran 2023
Deprem bölgesinde 3 vali değişti, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atama yapıldı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Deprem bölgesindeki Hatay, Gaziantep ve Adıyaman'ın yeni valileri de belli oldu.

Atama kararına göre, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın İçişleri Bakan Yardımcısı olmasıyla boşalan koltuğa Eskişehir Valisi olarak görev yapan Erol Ayyıldız getirildi.

Gül'ün koltuğuna Çeber atandı

Yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte İçişleri Bakanlığı'na atanan eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın yerine Gaziantep Valisi Davut Gül getirilmişti. Bugünkü kararda Gaziantep'in yeni valisi de belli oldu. Gaziantep Valiliği'ne Kemal Çeber atandı. 

Hatay ve Adıyaman'ın valileri belli oldu

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok etkilenen Hatay ve Adıyaman'ın valileri de belli oldu.  Mustafa Masatlı, Hatay Valiliği'ne; Osman Varol da Adıyaman Valiliği'ne getirildi. 

Savunma Sanayii Başkanlığı'na yeni başkan yardımcıları

Kararlarla Savunma Sanayii Başkanlığı'na da yeni atamalar yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'na (SSB) Prof. Dr. Haluk Görgün’ün atanmasının ardından yeni başkan yardımcıları da açıklandı.

Savunma Sanayii Başkanlığı Başkan yardımcılıklarına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 4. maddeleri gereğince Hüseyin Avşar, Hakan Karataş, İhsan Kaya, Gökhan Uçar ve Mustafa Murat Şeker'in atandığı bildirildi.

Yeni Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız kimdir?

1966'da Giresun'un Piraziz ilçesinde doğan Ayyıldız, 1987'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1989'da Ordu Valiliği'nde Kaymakam adayı olarak göreve başlayan Ayyıldız, evli, iki kız ve bir erkek çocuk babası. 2016 – 2020 arasında İzmir Valisi olarak görev yapan Ayyıldız, 10 Haziran 2020 tarih ve 31151 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, 9 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Eskişehir Valiliği görevine atandı. Ayyıldız, 18 Haziran 2020'de Eskişehir Valisi olarak göreve başladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50