banner16

Yeni asgari ücret belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 11 bin 402 liraya yükseltildiğini açıkladı. 

20 Haziran 2023
Yeni asgari ücret belli oldu

Asgari ücret 11 bin 402 lira oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 11 bin 402 liraya yükseltildiğini açıkladı.

Böylece asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldı. Brüt asgari ücret ise 13 bin 14 lira olarak belirlendi. Bakan Işıkhan, 400 TL olarak ygulanan asgari ücret desteğinin 500 TL olarak uygulanmaya devam edeceğini açıkladı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Geçen yıl ara zamda yüzde 30 civarı zam verilmişti. Bugün yüzde 34. Asgari ücreti artırıp enflasyon belli bir noktaya gelmezse önemi kalmıyor. Emeği geçen herkese teşekür ediyorum." dedi.

İşvereni temsil eden TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da şunları kaydetti:

"Süreç boyunca hep beraber azami gayret gösterdik. Dengeli rakam için çalıştık. İmkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak rakama 'evet' demenin memnuniyeti içindeyim. Üçlü mutabakatla asgari ücreti tekrar güncelledik. Bu birliktelikten de memnuniyet duyuyoruz. İşverenler olarak zorlu dönemeçlerden geçiyoruz, üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız."

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün saat 11'de üçüncü kez toplanmıştı. Dün yapılan ikinci toplantının ardından Atalay ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya gelmişti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.