banner16

Silvio Berlusconi 86 yaşında hayatını kaybetti

İtalya'nın yakın tarihine damga vuran en önemli figürler arasındaki Silvio Berlusconi, 86 yaşında hayatını kaybetti. 

12 Haziran 2023
Silvio Berlusconi 86 yaşında hayatını kaybetti

İtalya'nın yakın tarihine damga vuran en önemli figürler arasındaki Silvio Berlusconi, 86 yaşında öldü. Skandallar ve yolsuzluk suçlamalarıyla yıllardır gündemden düşmeyen eski İtalya Başbakanı, bir süredir lösemi (kan kanseri) hastalığıyla mücadele ediyordu.

Futbol kulübü Milan'ın da eski başkanı olan milyarder medya patronu Berlusconi, Milano'daki San Raffaele Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Uluslararası haber ajanları AFP ve AP'nin servis ettiği fotoğraflarda, San Raffaele Hastanesi'nin önünde bir medya ordusu ile insanların toplandığı görüldü.

1994 yılında ilk kez başbakanlık koltuğuna oturan Silvio Berlusconi, 2011 yılına kadar dört kez hükümet kurdu. İtalya'nın en gösterişli politikacılarından biri olan Silvio Berlusconi, skandalları, sayısız yolsuzluk iddiası ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla lekelenen bir kariyere rağmen 2017'de siyasi arenaya yeniden geri dönüş yaptı.

Il Cavaliere (Şövalye) lakaplı Berlusconi, İtalyan siyasetinde genellikle 'belirleyici aktör' olarak görüldü. Halihazırda Forza Italia Partisi'nin (Haydi İtalya) liderliğini yürüten tecrübeli politikacı, mevcut iktidar koalisyonunun küçük ortaklarından biriydi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50