banner16

Ankara'da "afet düzeyinde" şiddetli yağış

Mansur Yavaş, "Kent merkezinde yarım saat içerisinde afet düzeyinde (m2'ye 38 kg) kuvvetli/fırtınalı sağanak yağış ve dolu yağışı gerçekleşmiştir" dedi. Vali Vasip Şahin de sürücüleri uyararak bazı altgeçitlerin kapandığını duyurdu.  

11 Haziran 2023
Ankara'da "afet düzeyinde" şiddetli yağış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından kuvvetli ve fırtınalı sağanak yağışın başladığını duyurarak Ankaralıları uyardı. Ankara'da cadde ve sokaklar göle dönerken, Yavaş, "Kent merkezinde yarım saat içerisinde afet düzeyinde (m2'ye 38 kg) kuvvetli/fırtınalı sağanak yağış ve dolu yağışı gerçekleşmiştir" dedi. Vali Vasip Şahin de sürücüleri uyararak bazı altgeçitlerin kapandığını duyurdu. 

Mansur Yavaş sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda, “Değerli hemşehrilerim, kent merkezinde aynı anda birçok bölgede kuvvetli/fırtınalı sağanak yağışı başladı. Olumsuzluklara 1402 araç ve 3866 personelimizle anbean müdahale edeceğiz” bilgisini paylaştı. Yavaş, ekiplerin çalışma ve kontrol alanlarının konumlarının YouTube linki üzerinden canlı takip edilebileceğini duyurdu. Yavaş, “Bizlere Başkent 153 çağrı merkezimizden ulaşabilirsiniz” hatırlatması yaptı.

Yavaş ilerleyen dakikalarda, "Kent merkezinde yarım saat içerisinde afet düzeyinde (m2'ye 38 kg) kuvvetli/fırtınalı sağanak yağış ve dolu yağışı gerçekleşmiştir" diye yazdı.

Mamak'ta sel

Ankara'nın Mamak ilçesinde kuvvetli sağanak etkili oluyor. Kentte öğle saatlerinde başlayan yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Araçlar biriken sular nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

Bir binanın istinat duvarı çöktü

Keçiören ilçesine bağlı Etlik semtinde de bir binanın istinat duvarı, toprak kayması nedeniyle çöktü.

10 altgeçit trafiğe kapandı 

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından açıklama yapıp, trafiğe çıkacak sürücüleri uyardı. Vali Şahin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Alt Geçidi, Mamak Boğaziçi Alt Geçidi, Sabancı Kız Yurdu Alt Geçidi, Keçiören Yavuz Sultan Selim Alt Geçidi, Altındağ Altınsoy Alt Geçidi, Altındağ Mustafa Tuna Alt Geçidi, Samsun Yolu Alt Geçidi, Çiftlik Kavşağı Alt Geçidi, Kurtuluş Trafik Ekipler Emirliği Alt Geçidi, Balgat Ehlibeyt Alt Geçidi'nin trafiğe kapatıldığını duyurdu.

Çok sayıda araç mahsur kaldı 

Çankaya ilçesi Sağlık Mahallesi'nde de 10 araç, suya gömüldü. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve Büyükşehir Belediyesi ekibi sevk edildi. İş yerlerinde mahsur kalan kişiler, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Ekiplerin çalışmaları sürerken, bölgedeki Yenişehir Kapalı Semt Pazarı esnafı, tezgahlarını toplayıp, mallarını kurtarmaya çalıştı. Bölgedeki iş yerlerinin bodrum katlarının suyla dolduğu bildirildi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50