banner16

Diyarbakır merkezli operasyonda 110 gözaltı

Diyarbakır merkezli 21 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 110 şüpheli gözaltına alındı. 

25 Nisan 2023
Diyarbakır merkezli operasyonda 110 gözaltı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri eş zamanlı yüzlerce adrese operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında Baro ve STK’ların bulunduğu farklı meslek gruplarına üye 110 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı, söz konusu operasyonla ilgili haberinde; operasyonun "Diyarbakır merkezli 21 ilde PKK/KCK'ya yönelik terör operasyonu" olduğunu ve 110 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti. 

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, “Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile 150’e yakın gözaltı var. Operasyon halen devam ediyor. Gözaltılar devam ediyor. Birçok avukat arkadaşımızın bürolarında aramalar sürüyor. Şu ana kadar bir gerekçe belirtilmiyor. Bize sunulan bir gerekçe yok. Farklı meslek gruplarına yönelik bir operasyon. Aralarında STK temsilcileri var. Genel yürütülen bir soruşturma” ifadelerini kullandı.

HDP: SEÇİM OPERASYONU

Sanal medya hesabından gözaltılara tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, şu paylaşımı yaptı: “Seçim arifesinde iktidar kaybetme korkusuyla yine gözaltı operasyonlarına sarıldı. Sabah partimizin MYK üyeleri, eşbaşkan yardımcıları, gazeteci, sanatçı ve avukatların içinde olduğu onlarca arkadaşımız Amed’te gözaltına alındılar… 

Kaybetmekten kurtulamayacaksınız!”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.