banner16

Yargıya depremlerle ilgili ilk “sorumluluk” başvurusu: Cumhurbaşkanlığı doğrudan sorumludur

Depremde yaşamını yitiren ve geride 4 çocuğunu bırakan M.T.’nin ailesi, başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere kamu kurumlarına başvurdu; 4 kız çocuğu adına maddi ve manevi tazminatların devlet tarafından sağlanmasını istedi. 

24 Nisan 2023
Yargıya depremlerle ilgili ilk “sorumluluk” başvurusu: Cumhurbaşkanlığı doğrudan sorumludur

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devleti temsil eden idarelerin sorumluluğuna ilişkin ilk başvuru yapıldı.

Depremde yaşamını yitiren ve geride 4 çocuğunu bırakan M.T.’nin ailesinin avukatı Doğan Erkan, başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere kamu kurumlarına başvurdu; 4 kız çocuğu adına maddi ve manevi tazminatların devlet tarafından sağlanmasını istedi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, dilekçede, idari kusurlar sıralanırken, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine işaret edilerek, “Cumhurbaşkanlığı, bu deprem nedeniyle alınmayan tedbirlerden doğrudan sorumludur” denildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.