banner16

Emel Korkmaz: Sezen Aksu'nun ziyareti güç verdi

Gezi Parkı eylemleri sırasında darp edilmesinin ardından yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, ziyarete gelen sanatçı Sezen Aksu'nun kendisine güç verdiğini söyledi. 

12 Mart 2023
Emel Korkmaz: Sezen Aksu'nun ziyareti güç verdi

Gezi Parkı eylemleri sırasında darp edilmesinin ardından yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, ziyarete gelen sanatçı Sezen Aksu'nun kendisine güç verdiğini söyledi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından en çok etkilenen şehirlerin başında gelen Hatay'da Ali İsmail Korkmaz Vakfı binası yıkıldı. Ali İsmail Korkmaz'ın kuzeni İsmail Korkmaz ve eşi de yaşamını yitirdi.

Gazete Duvar'dan Anıl Mert Özsoy ve Burak Karaman'a konuşan Emel Korkmaz, depremin ardından yıkılan vakıf binasını yeniden inşa edeceklerini  ifade etti. Korkmaz, depremzedelerin yaşadıklarını Cumartesi Anneleri'nin yaşadıklarına benzetirken, çok sayıda insanın hala enkaz altında yakınlarının cansız bedenini aradığını dile getirdi. 

"Ali İsmail'in odasındaki eşyalar ilk depremde devrilmişti. 6.4'lük depremden sonra ise yurt dışından getirdiği kupalar, plaketler yerlere düştü. Eve geçmeye bile cesaret edemiyoruz. Evimiz büyük hasar aldı; bütün çocukluğumuz, anılarımız gitti" ifadelerini kullanan Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) binasının yıkıldığını ve ilerleyen günlerde yeniden inşa etmek üzere harekete geçeceklerini söyledi: 

"Vakıf binası yıkıldı, enkazlar kaldırıldığında yeniden inşa edeceğiz. Cenazesi bulunamayan daha çok canlarımız var. Burada yaşananları Cumartesi Anneleri'ne benzetiyorum. Onlar da kaç senedir kayıplarını arıyor. Burada da insanlar enkazlarda aynı bekleyişte." 

Sanatçı Sezen Aksu'nun ziyaret ettiğini ve vakıfla ilgili bilgi aldığını aktaran Korkmaz, "Çok içten çok samimiydi...Torunuma küpesini ve tabletini hediye etti. Diğer çocuklara da tablet göndereceğini söyledi" dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.