banner16

Hamza Yerlikaya TBMM'de üniversite, Ak Parti'de lise mezunu!

Eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank’a yönetim kurulu üyesi olarak atanması sonrasında ‘sahte lise’ diploması tartışmaları devam ediyor. 

09 Temmuz 2020
Hamza Yerlikaya TBMM'de üniversite, Ak Parti'de lise mezunu!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları geçtiğimiz günlerde Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğunu savunarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapmış olduğu suç duyurusunda mahkemeye dikkat çeken bir detay sundu.

HKP avukatları, 23. Dönem Sivas Milletvekili olduğu dönemde Hamza Yerlikaya’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) sitesindeki eğitim bilgileri ile AK Parti sitesinde eğitim bilgilerinin birbirinden farklı olduğunu mahkemeye aktardı.
TBMM sitesindeki özgeçmişinde “Hamza Yerlikaya, 3 Haziran 1976'da İstanbul Kadıköy'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Emine’dir. Sporcu; Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünü bitirdi” ifadelerine verildi.

İşte o görsel:

AK Parti’nin kendi internet sitesinde milletvekillerinin tanıtıldığı bölümde ise, “Hamza Yerlikaya, 3 Haziran 1976’da İstanbul Kadıköy’de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Emine’dir. Sporcu; Lise mezunu” ifadelerine yer verildi.

İşte o görsel:

TBMM’deki ve AK Parti’deki eğitim bilgileri birbirini tutmadığı açıkça görüldü. Bu da akıllara Hamza Yerlikaya’nın eğitim bilgisindeki şaibeleri akıllara getirdi.

Türkiye Gazetesi’nde 15 Ekim 1999 tarihli ‘Belgede Sahtecilik’ başlıklı haberde, “Yerlikaya, savunmasında ortaokul mezunu olduğunu belirterek, 1995-1996 yıllarında tanıdığı genç bie şahsın, kendisine lise diplomasını sağladığını öne sürdü. Diploma ile Gazi Üniversitesi’ne kayıt yaptırdığını anlatan Yerlikaya, genç şahsı tanımadığını ve diploma için herhangi bir para ödemediğini öne sürdü” ifadelerine yer verildi. 

HKP avukatları da bu mahkemede Hamza Yerlikaya’nın diplomada sahteliği mahkeme kararı ile kesinleştiğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Hamza Yerlikaya, geçtiğimiz ay Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine atanması kamuoyunda tartışma yaratmış aynı zamanda Cumhurbaşkanı danışmanı, Bakan Yardımcısı da olan Yerlikaya’nın 4 maaş alması tepki çekmişti.
Konuyla ilgili Halkın Kurtuluş Partisi (HKP)’de Hamza Yerlikaya’nın ‘sahte lise’ diploması ile üniversitelerden mezun olduğu ve Vakıfbank’ın Yönetim Kurulu üyeliğine kadar getirildiğini savunarak, “Resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Aynı zamanda HKP avukatları Hamza Yerlikaya’nın YSK ve TBMM’ye sahte diploma sunduğu gerekçesiyle Milletvekilliği unvanın kaldırılması için, diplomalarının iptali için üniversitelere ve bankacılık kanuna aykırı hareket ettiği içinde Vakıfbank’tan görevden alınması başvurmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.