banner16

RTÜK'ten Halk TV, TELE 1 ve FOX TV'ye 'deprem' cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Konuralp , Halk TV’ye ve Tele 1’e yüzde 5 idari para cezası ile 5 kez program durdurma cezası, FOX TV’ye ise yüzde 3 idari para cezası verildiğini açıkladı. 

22 Şubat 2023
RTÜK'ten Halk TV, TELE 1 ve FOX TV'ye 'deprem' cezası

RTÜK, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yaptıkları yayınlar nedeniyle Halk TV, FOX TV ve Tele 1'e yaptırım kararı aldı.

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Okan Konuralp, üst kurulun Halk TV, FOX TV ve Tele 1’e verdiği cezalar hakkında açıklama yaptı. Konuralp, sosyal medya hesabında şu mesajları paylaştı:

“RTÜK, Merdan Yanardağ’ın ‘İmar affı’ eleştirilerini ‘Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik’ ve TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın açıklamalarını ‘Devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı’ kabul etti. Bu gerekçelerle TELE1 ve Halk TV’ye 5 program durdurma ve yüzde 5 para cezası verdi. Bu cezalara ek olarak TELE1 ve Halk TV birer dosyadan daha para cezasına çarptırıldı. Para cezası alan diğer üç yayıncı kuruluş ise FOX ve Yıldız En oldu. Bu cezalar vesilesiyle söylemeliyim ki RTÜK cezaları eliyle basın özgürlüğünü boğmaya çalışan siyasi irade suçluluk telaşındadır. Not ise not ediyoruz! Kamuoyuna saygılarımla…”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.