banner16

Depremde AB fonuyla, AB mevzuatına göre yapılan binanın camı bile kırılmadı

Deprem felaketi sonrası belediye binasının tamamen yıkıldığı Adıyaman'da, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın AB fonuyla, AB mevzuatına göre inşa ettiği Kommagene Kültür Merkezi, sapasağlam ayakta kaldı. 

14 Şubat 2023
Depremde AB fonuyla, AB mevzuatına göre yapılan binanın camı bile kırılmadı

Kahramanaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin en büyük yıkıma neden olduğu kentlerden biri Adıyaman.

Şehirde yıkılan yüzlerce binadan biri de Adıyaman Belediye Başkanlığı oldu.

CAMLA KAPLI KAPI BİLE KIRILMADI

Ancak belediyenin hemen yanında yer alan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın AB fonuyla, AB mevzuatına göre inşa ettiği şehrin ilk akıllı binası Kommagene Kültür Merkezi ise hiç hasar almadı. Bir cephesi camla kaplı yapının camları bile kırılmadı.

2020 yılında inşaatına başlanan Kommagene Kültür Merkezi, Eylül 2022’de açıldı.

Mimarlar Yavuz Özkaya ve Sinan Erbuğ'un müşavirliğini Nezih Alataş'ın, Adıyaman Valiliği adına kontrolünü de Kommagene Nemrut Alan Başkanı Onur Yıldız'ın üstlendiği 4 katlı binanın zemininde hologramlarla Kommagene Krallığı canlandırılırken; orta katı kalıcı sergi alanı, iki katı da kütüphaneden oluşuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.