banner16

İlay Aksoy Defne'den seslendi: Herkesi bulduk ama AFAD’ı bulamadık

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, depremzedelere destek olmak için Hatay'ın Defne ilçesine gitti. Bölgedeki koordinasyon eksikliğine dikkat çeken Aksoy, "Biz 20 dakika yürüdükten sonra bile AFAD’ın Defne’de merkezini bulamadık. Kocaeli Büyükşehir’i bulduk, Gebze’yi bulduk herkesi bulduk ama AFAD’ı bulamadık" dedi. 

11 Şubat 2023
İlay Aksoy Defne'den seslendi: Herkesi bulduk ama AFAD’ı bulamadık

6 Şubat'ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı yerle bir oldu. Yapılan son açıklamalara göre, 21 bini aşkın vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde yaralı sayısı 80 bini geçti. Depremin vurduğu 10 kentte 12 bin 141 bina ile 66 bin 58 bağımsız bölüm ağır hasarlı ya da yıkık.

Depremin en kritik saatlerinde, enkazlarda yeteri kadar arama kurtarma çalışması yapılmaması tüm Türkiye'de büyük tepkilere neden olurken, üzerinden 100 saatten fazla bir süre geçmesine rağmen bazı bölgelere hala yardım ulaşmadı.

"HERKESİ BULDUK AMA AFAD'I BULAMADIK"

Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Akoy beraberindeki ekip ile Hatay'ın Defne ilçesine giderek yardım çalışmalarına destek oldu. Bölgedeki koordinasyon eksikliklerine dikkat çeken Aksoy, "En vahim olan şey şu biz tam 20 dakika yürüdükten sonra AFAD’ın burada Defne’de merkezini bulamadık" dedi.

Demokrat Parti’nin kurduğu yardım standına gelen 72 yaşındaki bir depremzede ile dialogunu paylaşan Aksoy, "Yaşlı bir hanımefendi geldi. Kendisinin kirada olduğunu evinin tamamen yıkıldığını ve Mersin’e gitmek istediğini söyledi. Bizi AFAD sanmış o yüzden bize müracaat etmiş, biz de AFAD olmadığımızı ama kendisini AFAD’a götürebileceğimizi söyledik." dedi.

"20 DAKİKADIR AFAD'I BULMAYA ÇALIŞIYORUM"

Kendilerinden yardım isteyen depremzedenin daha önce kaymakamlığa başvurduğunu ancak telefonlar çekmediği için aralarında iletişim sağlanamadığını ifade eden Aksoy, bölgede görev yapan birçok kuruluş olduğunu ancak AFAD'tan tek bir yetkili göremediğine dikkat çekti.

Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü,

"Kendisiyle ben bizzat 20 dakikadır AFAD’ı bulmaya çalışıyorum. En vahim olan şey bu! Biz tam 20 dakika yürüdükten sonra AFAD’ın Defne’de merkezini bulamadık .Kocaeli Büyükşehir’i bulduk, Gebze’yi bulduk herkesi bulduk ama AFAD’ın burada irtibat kuracağımız merkezini bulamadık yani inanılmaz bir şey kim koordine ediyor burayı belli değil ama burada insanlar AFAD’a ulaşamıyor."

"ENKAZ ÇALIŞMALARI SON RADDEYE GELDİĞİNDE AFAD MÜDAHALE EDİYOR"

Çalışmalardaki aksaklıklar nedeniyle gelen yardımların ihtiyaç sahiplerine  ulaşmadığını belirten Aksoy, "Enkazdaki çalışmalar son raddeye geldiğinde AFAD müdahale ediyor" dedi.

Aksoy sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, "Birlikte aşacağız bu büyük faciayı, bu bir devlet meselesidir. Siyaset üstü bir çalışma olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.