banner16

Depremde can kaybı 14 bin 351'e yükseldi

Deprem felaketine ilişkin son durumu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı. Buna göre, kimliği belirlenen can kaybı sayısı 14 bin 351'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 63 bin 794 oldu. 

09 Şubat 2023
Depremde can kaybı 14 bin 351'e yükseldi

TBMM Genel Kurulu'nda, 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Kararı'na ilişkin tezkere görüşülüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis'te yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı sayısının 14 bin 351'e yükseldiği açıkladı. Yaralı sayısı ise 63 bin 794 oldu.

Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Elazığ'da yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 olarak açıklandı.

Oktay, "Bu büyük afetin yaralarının sarılması için Meclis'imizin OHAL ilanına destek vererek milletimizin, devletimizin yanında olacağına inancımız tamdır" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.