banner16

Can kaybında büyük artış: 8 bin 574 kişi yaşamını yitirdi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası can kaybı 8 bin 574'e yükseldi. Yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı ise 6 bin 744 olarak kayıtlara geçti. 

08 Şubat 2023
Can kaybında büyük artış: 8 bin 574 kişi yaşamını yitirdi

Türkiye 9 saat arayla meydana gelen iki depremin meydana getirdiği ağır yıkımla mücadele ediyor. 6 Şubat günü sabaha karşı ve öğleden sonra Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 kenti vurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye de alarm verildiğini belirtti. Açıklanan son resmi verilere göre, 8 bin 574 yurttaşımız yaşamını yitirdi, 49 bin 133 kişi yaralandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, deprem bölgesi (Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Gaziantep, Osmaniye ve Adana) OHAL ilan etti. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Şu ana kadar 400'ü aşkın artçı sarsıntı meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, depremde toplam 6 bin 744 bina yıkıldı.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, dün Adana ve Hatay’da incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, gece yarısı sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla halka seslendi. Hatay’ın Arsuz ilçesinden seslenen Kılıçdaroğlu, “Halkımızın halini yerinde gördüm. Yaşananlara siyaset üstü bakmayı, iktidarla hizalanmayı reddediyorum. Bu çöküş tam da sistematik rant siyasetinin sonucudur. Erdoğan’la, Sarayı'yla ve rant çeteleriyle hiçbir zeminde buluşmayacağım. Ben halkımın kavgasını vereceğim. Sonuna kadar” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.