banner16

Demirtaş: TSK'ye ait imkanları neden bu geceden devreye sokmuyorsunuz?

Selahattin Demirtaş, depremle ilgili son paylaşımında, çalışmaya katılmak isteyen gönüllülerin hızla bölgeye ulaştırılması çağrısında bulundu. Ayrıca TSK'ye ait tüm imkanların seferber edilmesini isteyen Demirtaş, "Yarın çok geç olabilir" dedi. 

06 Şubat 2023
Demirtaş: TSK'ye ait imkanları neden bu geceden devreye sokmuyorsunuz?

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, merkez üssü Maraş ve 10 ili etkileyen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremlere ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada TSK'ye ait tüm araçların devreye sokulması çağrısında bulundu. "Yarın çok geç olabilir" diyen Demirtaş, bölgede yardım çalışmalarına katılmak isteyen gönüllülerin hızla koordine edilmesi gerektiğini de yazdı.

Demirtaş'ın paylaşımları şöyle:

'TEK BAŞINA BİLE YETERLİ OLUR'

"Çalışmalara katılmak isteyen gönüllüler, doktorlar, hemşireler bölgeye gitmek için bekliyor. Bu kişilerin hızla koordine edilip bölgeye götürülmesi gerekir.

Ayrıca TSK'ye ait tüm sahra hastaneleri, iş makineleri, seyyar mutfak ve benzeri araç gereçler tek başına bile yeterli olur. Neden tümünü bu geceden devreye sokmuyorsunuz? Yarın çok geç olabilir."

Demirtaş, depremin ardından yaptığı dayanışma çağrısında yaşanan dondurucu soğuklara da dikkat çekerek "Böyle olmayabilirdi. Önce yaralarımızı dayanışmayla saralım, sonrasında hesap vermesi gereken herkes hesap verecek" demişti.

Sosyal medya hesabında kullandığı görseli 'Şimdi dayanışma zamanı' ifadeleri yer alan bir resimle değiştirmişti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.