banner16

Cem Vakfı: Tüm cemevleri depremzedelere açıldı

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde hissedilen depremin ardından vatandaşlar bir yandan enkaz altındaki yakınlarını kurtarmaya çalışırken bir yandan da barınma sorunu yaşanıyor. Cem Vakfı, vakfa bağlı bütün cemevlerini vatandaşların kullanımına açtı. 

06 Şubat 2023
Cem Vakfı: Tüm cemevleri depremzedelere açıldı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Depremde şu ana kadar 284 kişi hayatını kaybetti.  2 bin 323 yaralı tespit edildi. Şİmdiye kadar yapılan belirlemelere göre 1710 bina yıkıldı.

Depremin ardından hasar oluşan evlerdeki binlerce vatandaş ise sokaklarda enkaz başında yakınlarının kurtarlması için bekliyor.

Bazı illerde yoğun kış şartları nedeniyle vatandaşların barınma sorunu yaşanıyor.

Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi Vakf (Cem Vakfı) depremin ardından deremin hissedildiği illerdeki tüm cemevlerin vatandaşların kullanımına açtı.

Depremzedeler, cemevlerini gerek barınma amaçlı gerekse acil ihtiyaçları için kullanabilecek.

Cem Vakfı irtibat numaraları:

90 212 451 84 12
90 212 451 84 14

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.