banner16

Gazeteci Sezgin Kartal tutuklandı

Ev baskınıyla gözaltına alınan gazeteci Sezgin Kartal tutuklandı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gözaltına alınan Kartal'ın dosyasında gizlilik kararı bulunuyor. 

13 Ocak 2023
Gazeteci Sezgin Kartal tutuklandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde ev baskınıyla gözaltına alınan gazeteci Sezgin Kartal tutuklandı. Dosyasında gizlilik kararı bulunan Kartal, bugün Çağlayan Adliyesi’ne getirilmiş ve Savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne gönderilmişti.

Kartal’ın çalıştığı Karşı Mahalle'nin haberine göre, duruşma öncesinde çok sayıda gazeteci ve kurum, Çağlayan Adliyesi önünde düzenledikleri basın açıklamasında Kartal’ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. Basın açıklamasına, HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, SODAP, EHP, Koç Üniversitesi Hastanesi işçileri, Pir Sultan Abdal Dernekleri, Gazeteci Dayanışma Ağı ve Alevi Bektaşi Federasyonu katıldı.

“Özgür Basın Susturulamaz! Sezgin Kartal Serbest Bırakılsın” pankartının açıldığı basın açıklamasında SODAP eş sözcüsü Kezban Konukçu, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan, Pirsultan Kültür Dernekleri Genel Başkanı Cuma Erçe, Gazeteci Dayanışma Ağı adına Atakan Sönmez, EHP Parti Meclis üyesi Can Ersoy, Koç Üniversitesi Hastanesi direnişçisi Kenan Güngördü konuşma yaptı.

Gazeteci Dayanışma Ağı adına konuşan ARTI TV Haber Koordinatörü Atakan Sönmez şunları söyledi:

"Bugün burada daha önce de defalarca olduğu gibi bir gazetecinin gözaltına alınmasını protesto etmek için bir araya geldik. Sezgin Kartal 10 Ocak günü Çalışan Gazeteciler Günü'nde gözaltına alındı. Aslında 10 Ocak gününde bazı açıklamalar yapıldı. Bu iktidarın sözcüleri tarafından denildi ki 'Son yıllarda basın özgürlüğünü o kadar genişlettik, gazetecilere o kadar imkan tanıdık ki hiç bu kadar özgür olmamıştı". Sonra ne çıktı ortaya aslında bu ülkeyi, bakanlık kadrolarında maaş alan trol başlarının attığı tweetlerle ülkeyi, algıyı, halkı yönetmek isteyen bir iktidar deşifre oldu. Sezgin Kartal ve gazeteciler yıllardır aslında hakikati aktarmak için mücadele ediyor, işlerini yapıyor. Bunu yaptıkları için de bedel ödüyor.

Gazeteci Dayanışma Ağı'ndan da arkadaşımız Sezgin Kartal yıllardır özgür gazetecilik yapmak için, özgür basın adına aslında sizlerin halkın haber alma özgürlüğünü savunuyor. Bunun için susturulmak isteniyor. Muhakkak bu ülkede gerçek gazeteciler, hakikat bir gün galip gelecek. Trollerin attıkları tweetlerle, aldıkları maaşlarla oluşturdukları algı yıkılacak ve Sezgin Kartal bu ülkenin basın tarihinde onurlu bir isim olarak yerini alacaktır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.