banner16

Şebnem Korur Fincancı'ya tahliye

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi Fincancı'nın “terör örgütü propagandası yapmak”suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası ve tahliye kararı verdi. 

11 Ocak 2023
Şebnem Korur Fincancı'ya tahliye

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın yargılandığı davada bugün karar çıktı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi Fincancı'nın “terör örgütü propagandası yapmak”suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası ve tahliye kararı verdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın “basın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davada, mahkeme, kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. Bu arada, duruşmada son sözleri sorulan Fincancı, "Bu dava hukuki bir dava değil, siyasi bir davadır" dedi.

TTB Başkanı Prof. Dr. Fincancı’nın, sınır ötesindeki operasyonlarda kimyasal gaz kullanıldığı iddialarıyla ilgili yaptığı açıklama ile “basın yoluyla terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davaya bugün devam edildi. Duruşmaya, tutuklu olarak yargılanan Fincancı da getirildi.

Duruşmaya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Oya Ersoy ve Hüda Kaya izleyici olarak katıldı. 

"KORKU İKLİMİ YARATMAK KONUSUNDA İRADE KOYDUKLARI MUHAKKAK"

Mahkeme'de savunma yapan sanık Şebnem Korur Fincancı, "Ne karar vereceğinizden bağımsız olarak bu dayanışmaya tanık olmak gurur verici. Aslında bu saldırının tabii bana dönük yanı var ama toplumu susturmak, korku iklimi yaratmak konusunda irade koydukları muhakkak. Hedef Türk Tabipleri Birliği (TTB), meslektaşlarımız şaşkın. Siz nasıl kararlar verirseniz verin şaşırmaya devam edeceğiz" dedi.

Sanık avukatları davanın Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı olduğunu belirterek, Fincancı'nın beraatını mahkeme aksi kanaatteyse tahliyesini talep etti.

"TTB'Yİ YOK ETMEK ÜZERE AÇILMIŞ BİR DAVA"

Son sözü sorulan Şebnem Korur Fincancı, mahkemeden herhangi bir talepte bulunmayarak, "Bu dava hukuki bir dava değil, siyasi bir dava. TTB'yi yok etmek üzere, demokrasiyi yok etmek üzere, hak aramayı yok etmek üzere açılmış bir dava" dedi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi Fincancı'nın “terör örgütü propagandası yapmak”suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası ve tahliye kararı verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.