banner16

28 Şubat tutuklusu emekli korgeneral Hakkı Kılınç hastaneye kaldırıldı

28 Şubat davasında tutuklu emekli korgeneral Hakkı Kılınç eşi ve çocuğu ile görüş sırasında iki kez baygınlık geçirmesi üzerine hastaneye kaldırıldı. 

05 Ocak 2023
28 Şubat tutuklusu emekli korgeneral Hakkı Kılınç hastaneye kaldırıldı

28 Şubat davasında tutuklu emekli korgeneral Hakkı Kılınç eşi ve çocuğu ile görüş sırasında iki kez baygınlık geçirdi. Üçüncü kez baygınlık geçirilmesi üzerine ambulansla hastaneye kaldırılan Kılınç’ın son sağlık durumu ile ilgili hastaneden henüz bir açıklama yapılmadı. Kılınç'ın Vertigo, görme, kalp hastalıkları gibi birçok sağlık sorunu olduğu da belirtiliyor. 

Yaşananların ardından Cumhuriyet’e konuşan Hakkı Kılınç’ın oğlu Koray Kılınç şunları söyledi:

“Halen olayın etkisindeyiz. Babamın baygınlık durumu yeni değil. Bu konuda CİMER’e ben gerekli bilgiyi paylaşmıştım. İnsanların haksız, hukuksuz yere bu duruma düşürülmeleri kabul edilebilir değil. Kısıtlı imkanlarımızla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Üzgünüz, endişeliyiz. Durumun ciddiyetinin anlaşılması için daha ne olması gerek, bilmiyoruz.”

Hakkı Kılınç, Yargıtay’ın davayla ilgili cezaları onamasının ardından cezaevine girdi ve 505 gündür tutuklu bulunuyor. 

Vural Avar da sağlık nedenleriyle hayatını kaybetmişti 

28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 85 yaşındaki emekli korgeneral Vural Avar, Sincan F Tipi Cezaevi'nde hayatını kaybetmişti. Hakkı Kılınç ile Vural Avar aynı odayı paylaşıyordu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.