banner16

Angelina Jolie BM İyi Niyet Elçiliği görevini bıraktı

Oscar ödüllü ABD'li oyuncu Angelina Jolie, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) İyi Niyet Elçiliği görevinden ayrıldığını açıkladı. Jolie bu görevi 20 0yılı aşkındır sürdürüyordu. 

17 Aralık 2022
Angelina Jolie BM İyi Niyet Elçiliği görevini bıraktı

Oscar ödüllü ABD'li oyuncu Angelina Jolie, Instagram hesabından yaptığı açıklamayla, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) İyi Niyet Elçiliği görevinden ayrıldığını açıkladı.

'HAYATIMIN GERİ KALANINI MÜLTECİLERLE ÇALIŞMAYA ADADIM'

47 yaşındaki Jolie " 20 yılın ardından bugün BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ndeki görevimi bırakıyorum. BM'nin yaptığı birçok şeye, özellikle de acil yardım yoluyla kurtardığı hayatlara inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"UNHCR, her gün insanların hayatlarında fark yaratan harika kişilerle dolu. Mülteciler dünyada en çok hayran olduğum insanlar ve hayatımın geri kalanını onlarla çalışmaya adadım" diyen Jolie "Artık çatışmalardan en doğrudan etkilenen insanların liderliğindeki kuruluşlarla çalışacağım" dedi.

UNHCR de açıklamasında Angelina Jolie'nin "daha geniş bir yelpazede insani ve insan hakları meseleleriyle ilgileneceğini" söyledi.

Mülteci dairesi yaptığı açıklamada, "Jolie yorulmadan çalıştı, ıstırap, umut ve dayanıklılık hikayelerine tanıklık etmek için 60'tan fazla saha görevi gerçekleştirdi" dedi.

"Mr. and Mrs. Smith" ve "Lara Croft: Tomb Raider" gibi çok sayıda filmde oynayan ünlü aktris 2001 yılından bu yana. UNHCR ile çalışıyordu. Jolie, 2012 yılında UNHCR İyi Niyet Elçisi olmuştu.

Angelina Jolie son aylarda Ukrayna, Yemen ve Burkina Faso'da savaşın etkilediği mültecilerle bir araya gelmişti. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50