banner16

Türk Bayrağı hakkında bilinmesi gerekenler

Bayrağımız pek çok yönden diğer bayrak çeşitlerinden farklıdır. Bunun en önemli nedeni taşıdığı manevi anlam ve kullanıldığı alanlardır. 

14 Aralık 2022
Türk Bayrağı hakkında bilinmesi gerekenler

Türk bayrağı hakkında bilinmesi gereken birçok unsur vardır. Türk bayrağı hem Türkiye sınırları içerisinde hem de global olarak satın alınabilmektedir. Bayrağımız pek çok yönden diğer bayrak çeşitlerinden farklıdır. Bunun en önemli nedeni taşıdığı manevi anlam ve kullanıldığı alanlardır.

Türk milleti için büyük bir saygı ve gurur kaynağı olan Türk bayrağı fiyatları sabittir. Bayrak kanununa göre Türk bayrağı belirlenen boyut ve oranlarda olmak zorundadır. Standart bir ölçüde olması Türk bayrağını diğer bayraklardan ayıran diğer önemli özelliklerden bir tanesidir. Tarihin izlerini üzerinde taşıyan al yıldızlı bayrak, yırtılmaz ve parlak kumaştan üretilmektedir. Bu özellikler bayrak fiyatlarına etki etmektedir.

Bu ölçülere göre bayrak fiyatları belirlenmekte ve bu fiyatlara dahil edilen içerikler şöyledir;

  • Bayrakta kullanılan kumaş çeşidi
  • Kullanım alanı
  • Bayrağın ölçüsü

Türk Bayrağı Nerelerde Kullanılır?

Türk bayrağının kullanımının zorunlu olduğu alanlar devlet daireleridir. Devlet daireleri içerisine birçok yapı girmektedir. Bunlar; belediye, kaymakamlık, valilik, okullar ve diğer daireler olarak öne çıkmaktadır. Devlet dairelerinin yanı sıra askeri bölgelerde Türk bayrağının kullanıldığı ilk alanlardır. Özel günlerde ve resmi bayramlarda Türk bayrağı sıklıkla kullanılmaktadır. Devlet kurumlarına ek olarak özel işyerlerinde de Türk bayrakları kullanımı oldukça yaygındır. Bu yerlere ek olarak Türk bayrağına rastlanabilecek yer sayısı oldukça fazladır.

Alışveriş merkezleri, oteller, rezidanslar ve benzeri pek çok alanda Türk bayrağı görmek mümkündür. Türk bayrağının kullanılacağı yerler bunlarla da sınırlı değildir. Çok sayıda ve birbirinden farklı formda her bir iş yeri ve kurumda Türk bayrağı bulunmaktadır.

Türk Bayrağı Ölçüleri ve Özellikleri Nelerdir?

Türk bayrağının ölçüleri daima sabit bir oranda olma zorunluluğu bulunmaktadır. Standart bir ölçüde olan Türk bayrağı, kısa kenarı uzun kenarına uygun olacak ölçülerde üretilmektedir. Ay ve yıldız görünümü de bu kenar uzunluğuna göre ayarlanarak yerleştirilmektedir. Bu tarz bayrak üretimi için belirli formüllerden yararlanılmaktadır.

Türk bayrağı, flama bayrak veya masa bayrağı olarak kullanılabilir. Bu duruma uygun olarak bayrak üretimi yapılabilir. Türk bayrağı kaliteli, deliksiz, yırtılmaz, kırışmaz ve solmaz bir kumaş yapısından titiz bir çalışmayla üretilmelidir. Böylece Türk bayrağının manevi değeri muhafaza edilebilir ve uzun yıllar boyunca sağlam bir şekilde kullanılabilir. Türk bayrağı fiyatları ölçü, kumaşın türü ve dokusuna göre belirlenmektedir.

Masa Bayrağı Nedir? Masa Bayrağı Nerede Kullanılır?

Devlet ve özel kurumların masalarında bulunan masa bayrağı kullanıldıkları alana kurumsal bir görünüm kazandırmaktadır. Genel olarak bir kurumun veya firmanın simgesini taşıyan bayraklar masa bayrağı olarak bilinmektedir. Ofis içlerinde ve özellikle masalarda kullanılan bu bayrakların en önemli amacı, bağlı olduğu yeri temsil etmesidir.

Masa bayrağının kullanım alanları şunlardır;

  • Makam odaları
  • Üst düzey yönetici ofisleri
  • Devlet dairesindeki üst konum odaları

Devlet kurumlarında masa bayrakları her bir seviye için farklı şekilde tasarlanmaktadır. Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıkların kullandığı masa bayrakları birbirinden farklıdır.

Masa Bayrak Çeşitleri Nelerdir?

Bayrak çeşitlerinin her birisi şekil ve doku olarak birbirinden oldukça farklıdır. Bu farklılıklar dolayısıyla her bir kuruma özel olarak üretilmeleri mümkündür. Kullanım alanlarına göre aynı bayraklara birçok yerde rastlanabilir. Masa bayrakları genellikle küçük boyutlarda ve üçgen şekillerde üretilmektedir. Aynı zamanda farklı kumaş türleriyle üretilen bu bayrakların fiyatları da bu özelliklere göre değişiklik göstermektedir.

Daha çok kapalı alanlarda kullanılan masa bayrakların çeşitleri şöyledir;

  • Türk resmi bayrağı
  • Özel logolu masa bayrakları
  • Ülkelerin masa bayrakları
  • Firmalara özel masa bayrakları

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50