banner16

Tüketici güven endeksi yükseldi

 

21 Ekim 2022
Tüketici güven endeksi yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı tüketici güven endeksini açıkladı.

Eylül ayında 72.4 değerini alan ekonomik güven endeksi, ekim ayında 76.2'ye yükseldi.

Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 5.3 arttı.

Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi bir önceki aya göre yüzde 6.7 artarak 76.2 oldu.

Gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi ise bir önceki aya göre yüzde 5.3 artarak 77.9 olarak gerçekleşti.

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi ise ekim ayında yüzde 2.3 artarak 93.1 seviyesine yükseldi

Tüketici güven endeksi nedir?

Aylık tüketici eğilim anketi ile tüketicilerin maddi durum ve genel ekonomiye ilişkin mevcut durum değerlendirmeleri ile gelecek dönem beklentileri, harcama ve tasarruf eğilimleri ölçülmektedir.

Anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi 0-200 aralığında değer alabilmektedir. Tüketici güven endeksinin 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu,100'den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu göstermektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50