banner16

Muğla’daki orman yangını kontrol altına alındı: 50 hektar zarar gördü

 

14 Eylul 2022
Muğla’daki orman yangını kontrol altına alındı: 50 hektar zarar gördü

Muğla'nın Ula ilçesinde dün başlayan orman yangını müdahalelerin ardından bugün kontrol altına alındı.

Dün, sebebi henüz belli olmayan bir orman yangını başladı. Gece boyunca söndürme çalışmaları karadan devam ederken, günün ilk ışıklarıyla yangına havadan Toplam 600 personel, 5 uçak, 15 helikopter, 90 arazöz ve 8 dozerle yangına müdahale sürdü. Muğla Valisi Orhan Tavlı, AA muhabirine, yangına ilk andan itibaren çok sayıda yer ekibinin müdahale ettiğini ve çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

İlerleyen saatlerde Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sabaha kadar süren yangınla mücadele çalışmalarının neticesinde Gökova Kozlukuyu yangını kontrol altına alınmıştır. Karadan ve Havadan yangınla mücadele çalışmalarında fedakarca görev yapan ekiplerimize teşekkür ediyoruz" denildi.

7 saatte kontrol altına alınan yangında, 50 hektar ormanın zarar gördüğü bildirildi. Bölgede havadan ve karadan soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.