banner16

CHP'li 3 isim hakkında soruşturma başlatıldı

 

26 Ağustos 2022
CHP'li 3 isim hakkında soruşturma başlatıldı

CHP milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Mehmet Tüm ile eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş hakkında soruşturma başlatıldı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 5'incisi düzenlenen kitap fuarına CHP'li isimler konuşmacı olarak katıldı. Fuar kapsamında  düzenlenen panellerde yaptıkları konuşmalarından dolayı Başarır, Tüm ve Akbaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret""Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve aşağılama" suçlamalarıyla Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resen soruşturma başlatıldı.

AKP Edremit İlçe Başkanlığı da konuşmacılar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Edremit Kitap Fuarı’nda, 20 Ağustos’ta “Beşli Çete Kimlerden Oluşuyor” başlıklı söyleşide konuşmuştu. Eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş ise 16 Ağustos’ta aynı kitap fuarında “Demokrasi için Birlik Mümkün mü?” başlıklı panele konuşmacı olarak katılmıştı.

Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı’nın panel ve söyleşilerdeki sözlerini gerekçe göstererek; Başarır, Tüm ve Akbaş hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve aşağılama” iddialarıyla resen soruşturma açtığı öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.