banner16

Bakan Kurum'dan konut fiyatı ve kira artışlarına ilişkin açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, “Konut ve kira fiyatlarını düşürmek için arz fazlası ofisler konuta dönüştürülecek” açıklamasında bulundu. Buna göre, konuta dönüşmeye müsait olan ofislerin dönüşmesi durumunda, ülke genelinde 50 bin adet yeni konut oluşturulabilecek. 

18 Ağustos 2022
Bakan Kurum'dan konut fiyatı ve kira artışlarına ilişkin açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut ve kira fiyatlarını düşürmek için Türkiye genelinde arz fazlası nedeniyle satılamayan ya da kiralanamayan ofislerin konuta dönüştürüleceğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kurum, ülke genelinde bu durumda 4 milyon metrekare, İstanbul’da ise yaklaşık 1,5 milyon metrekare ofis bulunduğunu kaydetti.

ÜLKE GENELİNDE 50 BİN YENİ KONUT

Kurum, söz konusu ofislerin dönüşümüyle 50 bin yeni konut oluşturulacağını açıkladı.

Kurum, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Konut-kira fiyatlarını düşürmek için her adımı atıyoruz! İstanbul’da yaklaşık 1.5 milyon, ülke genelinde 4 milyon m² arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan OFİS, KONUTA DÖNÜŞTÜRÜLECEK! Bu, 50 BİN YENİ KONUT demek! Yönetmeliğimiz yayımlandı. Hayırlı olsun.”

Türkiye'de son dönemde kiraların ve ev fiyatlarının hızla artması hem kiracıları hem de ev almak isteyenleri zor durumda bıraktı. Salgın, arz talep dengesinin bozulması gibi çok sayıda faktör, birçok ilde ev kiralarında ciddi artış yaşanmasına neden oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50